Общо 1931 деца са приети на първо класиране в 1.

...
</TD
>Общо 1931 деца са приети на първо класиране в 1.
Коментари Харесай

1931 деца са приети на първо класиране в първи клас в бургаските училища

Общо 1931 деца са признати на първо класиране в 1. клас в бургаските учебни заведения. Родителите на признатите на първо класиране деца могат да ги запишат в период до 12 юни. Това става на място, в съответното приемно учебно заведение. Информация за документите можете да откриете на страница " Въпроси " на уеб страницата: https://www.uburgas.org/.

Обявяването на останалите свободни места след първо класиране се прави на 18 юни, а на идващия ден - 19 юни, от 08.00 часа родителите на неприетите на първо класиране деца могат да трансформират реда на желанията за второ класиране.

Некласираните деца все още са едвам 25, като родителите могат да не се тормозят, защото свободните места в бургаските образователни заведения са изцяло задоволително – 283, и са във всички региони на общината.

Така да вземем за пример, в ЦГЧ има 14 некласирани все още деца, само че там има още 74 свободни места, в ж.к. " Славейков “ има 6 некласирани и 69 свободни, в ж.к. " Изгрев “ – 2 некласирани и 68 свободни, а в " Меден рудник “ надлежно едно некласирано дете и 50 свободни места.

Това стана допустимо, откакто Община Бургас взе превантивни ограничения и още преди приема бяха разкрити 4 нови паралелки за първи клас и за поредна година обезпечи опция за увеличение на местата и потенциала на учебната си инфраструктура.

С бързи темпове и по график въври градежът на новия корпус на ППМГ " Акад. Никола Обрешков “. Съвсем скоро ще отвори порти и новият корпус на ОУ " Христо Ботев “ в кв. " Сарафово “, а главният ще бъде освежен. Предстои създаване на филиал на ОУ " Александър Георгиев Коджакафалията “ в кв. " Крайморие “ и нови учебни корпуси на ОУ " Васил Априлов “ в ж.к. " Братя Миладинови “, както на СУ " Йордан Йовков “ и ОУ " Св. Климент Охридски “ в ж.к. " Изгрев “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР