Подготвяна промяна в подготвя в Наредбата за ученическите пътувания предвижда

...
Подготвяна промяна в подготвя в Наредбата за ученическите пътувания предвижда
Коментари Харесай

МОН разрешава ученически екскурзии само с посещения на културно-образователни обекти

Подготвяна смяна в приготвя в Наредбата за ученическите пътувания планува училищен екскурзии да могат да се организират, единствено в случай че включват визити на няколко обекта, свързани с историята, археологията, културата или естествените науки. Новината разгласи служебният учебен министър Галин Цоков във Варна. Той посети Народната астрономическа обсерватория и планетариум " Николай Коперник " и Института по океанология " Фритьоф Нансен " към Българска академия на науките в града, оповестиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

Предвижда се за всички проведени от учебните заведения пътувания да станат наложителни примерните просветителни направления, създадени от МОН. Те обгръщат цялата страна и все още се употребяват по някои от националните стратегии, по които получават финансиране образователните заведения. Целта на смяната е екскурзиите да се съчетават те с повишение на познанията на децата в разнообразни области, те да се срещат и да претърпяват България по друг метод, да получават усещания на място за процесите в природата, само че и да научават обстоятелства за културно-историческото ни завещание.

" Придобиването на познания посредством прекарване потвърдено дава доста положителни резултати. Затова желаеме да насърчим учебните заведения да посещават знакови обекти, свързани с нашата история и просвета ", разяснява Галин Цоков. Той изясни, че и в този момент доста учебни заведения включват такива обекти в проведените пътувания. " Провеждат се десетки изнесени открити уроци и по този метод насърчаваме връзката сред културните и научни обекти с просветителната система ", посочи Цоков.
 С Център за положително обучение МОН преодолява неграмотността
С Център за положително обучение МОН преодолява неграмотността

Във Варна новаторско учат децата на езици с спектакъл и арт техники

По време на визитата му във Варна стана ясно още, че обсерваторията в града се посещава от над 6 000 деца и възпитаници годишно. Там се организират непрекъснати курсове за възпитаници. Изнасят се и беседи при проведени визити от учебни заведения в района.

По време на среща на просветителния министър с изпълнителния шеф на Института по океанология Атанас Палазов бе контрактувано МОН и научната организация да си партнират в създаване и разпространение на национална стратегия за морска просветеност. Институтът приготвя разнообразни начинания, свързани и с Десетилетието на Организация на обединените нации за науката за океана за стабилно развиване. Той задълбочава и връзките си с учебните заведения и провежда редица срещи и открити уроци в района. " Заедно би трябвало да си партнираме, с цел да създадем опция това да се случва в цялата страна, тъй като знанието за моретата и океаните е в основата на устойчивото развиване ", съобщи Цоков.

Във Варна той беседва и с колектива на детска градина " Карамфилче ", която основава център по медиация . Предстои в него да се включат и други просветителни институции от района. " Поздравявам ви за работата за насърчаване на прочувствената просветеност на децата, което е доста значимо за всички последващи стадии на образованието им ", уточни Цоков. Той увери, че Регионалното ръководство на образованието (РУО) ще поддържа екипа, с цел да могат и други детски градини да се включат с сходни начинания и да употребяват положителния им опит. " Когато децата познават усещат си, те стават по-успешни и положителни хора, по тази причина и сходни начинания са толкоз значими ", означи просветителният министър.

От детската градина от своя страна обявиха, че центърът по медиация се е потвърдил като опция за използване на ефикасен метод за ръководство на спорове сред децата, родителите, сред сътрудници и сътрудници, свързани с активността на просветителната институция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР