До шест пъти годишно се консултира с лекар българинът. Това

...
До шест пъти годишно се консултира с лекар българинът. Това
Коментари Харесай

Колко често ходи българинът на лекар годишно

До шест пъти годишно се съветва с доктор българинът. Това показват данните на Евростат за 2021 г. 

У нас се следи спад в този индикатор, защото през 2018 година и 2019 година консултациите с доктор приблизително са били над шест. Стойностите са междинни по отношение на цялото население на дадена страна, защото е допустимо един да не е посещавал доктор цяла година, а различен - голям брой пъти.
-->
Стойностите за Европейски Съюз варират сред 3 и 8 съвещания в другите страни. Най-много те са в Словакия – 11 на година, в Германия и Унгария – над 9, а в Нидерландия – над 8.

Най-малко медицински съвещания на годишна база се организират в Гърция, Португалия и Дания – към 3. В проучването е включена и Турция, като там за 2021 година приблизително консултациите са били 8, а през 2018 година – над 9.

Пандемията от ковид сложи медицинските експерти по напрежение и оказа въздействие върху активността на доста отделения, които не бяха свързани с ковид, предава бТВ. Това е довело до спада в лекарските съвещания през 2020 година и 2021 година на територията на целия Европейския съюз по отношение на предходните години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР