До ноември България ще бъде изцяло в „тъмночервената” зона. Това

...
До ноември България ще бъде изцяло в „тъмночервената” зона. Това
Коментари Харесай

Математик: До ноември България ще бъде изцяло в „тъмночервената” зона

До ноември България ще бъде напълно в „ тъмночервената” зона. Това предвижда в студиото на „ Събуди се” Лъчезар Томов, математик и учител в Департамент „ Информатика “ на Нов български университет. Според него здравната ни система още веднъж няма да издържи на натиска.

„ Вероятно има 6 пъти повече преболедували, в сравнение с е известно, тъй като у нас се вършат малко проби и има голяма скрита заболеваемост. В Сърбия и Румъния, където се вършат повече проучвания и има двойно повече имунизирани, имат по 8-10 000 случая дневно. Така, че има съображение да се твърди, че и при нас ще стане по този начин до месец, в случай че не се вземат ограничения ", посочи той.

В Габрово има съвсем 500 карантинирани паралелки в учебните заведения, разгласи математикът. „ След отварянето на образователните заведения имаме внезапен скок на болните деца. В доста от тях ограниченията не се съблюдават. Много родители не дават да се вършат проби на децата им. Учителите пък не желаят да се имунизират, не се носят маски в час”, съобщи Томов.

По думите му сега публично знаем за 20 000 умряли, само че действителният брой на смъртните случаи е двоен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР