До 10 г. затвор и конфискация на половината имущество имуществото

...
До 10 г. затвор и конфискация на половината имущество имуществото
Коментари Харесай

До 10 г. затвор за рецидивистка за измами с резервации за почивки

До 10 година затвор и конфискация на половината имущество имуществото грози 42-годишна жена, която е подсъдима за измами с резервации на парцели за почивки. В хода на следствието е станало ясно, че дамата е неведнъж осъждана, а незаконното действие е било осъществено от нея в изискванията на рисков рецидив. Понастоящем тя се намира в пандиза в Сливен.

По данни на прокуратурата първата имотна машинация с резервация е осъществена от дамата през декември 2018 година Компания другари решили да честват Нова година дружно, като за задачата потърсили предложения за къщи за посетители в страната. Във фейсбук попаднали на публикация за подобен парцел.

Предложението било за къща в гр. Трявна, предлагана за прилагане чартърен за туризъм и отмора. Компанията я харесала и се свързали с 42-годишната жена, която била посочена като лице за контакт. Било контрактувано, че парцелът ще се употребява от тях в интервала от 30.12.2018 година до 01.01.2019 година, като общата наемна цена за три нощувки била 900 лева Наемателите заплатили на подсъдимата капаро в размер на 50% от сумата.

Ден преди да заминат за новогодишната си отмора, компанията се пробвала да се свърже с лицето за контакт, с цел да уточнят адреса на капарираната от тях къща, само че по този начин и не го получили.

На потегляне за гр. Трявна, на идващия ден, хората разбрали от 42-годишната жена, че „ предходните наематели на парцела са нанесли повреди в него и заради тази причина не може да бъде възложен чартърен “. Поела ангажимент, че ще върне заплатената от тях сума, само че и до сегашния миг това не се случило.

Месеци по-късно, по подобен метод, били излъгани още две фамилии, възнамерявали почивки на българското Черноморие. В първия случай хората били излъгани със 150 лева за отмора в Ахтопол, а във втория – с 280 лева за отмора в Лозенец. Капарото не било възобновено, а предлаганите парцели се оказали несъществуващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР