Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Лена Бориславова е оптимист, че ГЕРБ и ДПС ще подкрепят първоначалните идеи за конституционни промени

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Бившият народен представител и шеф на кабинета на Кирил Петков, до момента в който беше министър председател, Лена Бориславова изрази вяра, че " Продължаваме промяната - Демократична България " ще успее да убеди ГЕРБ и Движение за права и свободи да поддържат първичните хрумвания на политическата мощ за конституционни промени. Пред Би Ти Ви тя акцентира, че следва едномесечно публично разискване на импортираните в Народното събрание оферти. Именно в този интервал тя вижда късмет за диалози сред политическите сили, с цел да се стигне до най-хубавия вид за смяна на главния закон.

На 23 юли " Продължаваме промяната - Демократична България " показа своите хрумвания за конституционни промени, създадени дружно с самодейността " Правосъдие за всеки ". Тогава от обединението прецизираха, че имат нужната поддръжка, с цел да ги прокарат. Два дни по-късно се организира съвещание на парламентарната правна комисия, с което стартира и дебатът всъщност. В последна сметка на 28 юли " Продължаваме промяната - Демократична България " внесоха дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи план за конституционни промени с корекции по първичните хрумвания.

Това докара до остра реакция от " Правосъдие за всеки ". От организацията дефинираха текстовете като " очевидно оттегляне " от авансово съгласуваните с " Продължаваме промяната - Демократична България ". Основната забележка, върху която подчертаваха от самодейността е обвързвана с пълномощията на основния прокурор.

" Разбирам сътрудниците от " Правосъдие за всеки ". И на мен би ми се желало тъкмо този план, който обсъждахме, да влезе в Народното събрание и да бъде признат. Нужни са ни обаче 160 гласа. Дебатът обаче не е завършил. За да може ГЕРБ и Движение за права и свободи, които обезпечават болшинството, да го поддържат, би трябвало да бъдат осведомени с детайлите с още повече гледище, с цел да им се промени разбирането ", изясни Бориславова.
Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР