Днес стартира голяма кампания на шуменската полиция срещу ало-измамниците. Причината

...
Днес стартира голяма кампания на шуменската полиция срещу ало-измамниците. Причината
Коментари Харесай

Ало-измамник се опита да преметне журналист от Шумен, но после жестоко съжали

Днес започва огромна акция на шуменската полиция против ало-измамниците. Причината е фрапантния скок на телефонните измами в района. В нея униформените коментират на възрастни хора какви са вероятните сюжети и по какъв начин да се предпазят. През предходната година на територията на регионалния град са осъществени 44 алопрестъпления, жертвите са изгубили почти 316 хиляди лева, оповестява bTV.

Ало-измамниците в Шумен са се пробвали да вербуват локален публицист, който да им оказва помощ в закононарушенията. Красимир Крумов описа, че телефонните измамници в началото са се пробвали да го оберат, само че това пристигнала и офертата.

„ Бях пошъл и безсрамен, чаках да затворят, само че насреща ми споделиха: „ Виждам, че си пекан, не можах да те излъжа, дай да лъжем дружно.” Започна диалог, който аз записах. Неговата цел беше да ме склони да работя за него. Обясни ми по какъв начин наподобява схемата – аз да отивам на разнообразни адреси и да групирам пари”, добави журналистът.

Крумов съобщи, че измамниците са му предложили да работи против 20% от получените пари. Мъжът добави, че решил да съобщи нарушителя на полицията и по този начин осуетил няколко измами.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР