Днес сме свидетели на невиждана демографска динамика. Този факт оказва

...
Днес сме свидетели на невиждана демографска динамика. Този факт оказва
Коментари Харесай

Румен Радев: Пандемията е нашият тест


Днес сме очевидци на невиждана демографска динамичност. Този факт оказва въздействие върху главните системи на обществото. Независимо от тази наклонност, ние сме задължени да превърнем провокациите в нови благоприятни условия. Това сподели президентът Румен Радев при откриването на интернационална конференция, отдадена на демографската резистентност, на тематика " Да изградим демографското бъдеще на Европа: Пътища за обществата за разцвет в свят на бърза демографска смяна ". В откриването на форума, който ще се състои под патронажа на българския държавен глава, взе участие заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации и изпълнителен шеф на Фонда на Организация на обединените нации за популацията Наталия Канем, която е на посещаване у нас.

В ядрото на тази визия влизат мощно функционираща стопанска система, качествено обучение, със специфичен фокус върху децата, по-възрастните и хората с увреждания, съобщи Радев.

Коронавирус пандемията промени света изцяло. Това е нашият тест и той ще остави доста дълъг отпечатък. Справянето с тази рецесия ще бъде доста значимо в дълготраен проект. Това е опция за нас да изградим едно по-добро общество, уточни президентът.

С тази конференция започваме една декада на демографската резистентност. Хората би трябвало да бъдат в сърцето на нашите политики, сподели още Румен Радев.



Конференцията по демографската резистентност се организира в хибриден формат на 1 и 2 декември с присъединяване на държавни и държавни ръководители, министри и други представители на държавни управления, гражданското общество, частния бранш, университетските среди и интернационалната общественост. Събитието е по самодейност на Министерството на външните работи, Министерството на труда и обществената политика и на Регионалния офис за Източна Европа и Централна Азия на Фонда на Организация на обединените нации за популацията.

Конференцията ще обезпечи за продан на опит и практики за намаляване на негативните последствия от демографските промени. За пръв път представители на страни от Европа и Централна Азия се събират на министерско равнище под егидата на Организация на обединените нации, с цел да обсъдят в по-широк проект последствията от отрицателните демографски трендове и вероятностите за тяхното превъзмогване. С форума ще се даде началото на Десетилетие за демографска резистентност.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР