Днес ще стане ясно коя политическа сила ще получи третия

...
Днес ще стане ясно коя политическа сила ще получи третия
Коментари Харесай

Партиите тръпнат! Дойде Денят Х

Днес ще стане ясно коя политическа мощ ще получи третия мандат. В неделя изтича срокът, в който президентът Румен Радев трябваше да реши на кого да го връчи.

Очаква се по-късно през днешния ден с публично известие администрацията на президента да разгласи час за връчване на третия мандат за сформиране на държавно управление.
-->
Това е последната опция за основаване на държавно управление в границите на 48-то Народно заседание по Конституция, откакто първите два опита за сформиране на постоянен кабинет се провалиха.

При първия мандат, връчен на ГЕРБ-СДС, претендентът за министър председател проф. Николай Габровски събра единствено 115 гласа поддръжка при гласуването на проекто-кабинета му в Народното събрание.

Вторият мандат, връчен на " Продължаваме Промяната ", бе върнат несбъднат на президента откакто от партията не съумяха да съберат поддръжка в Народното събрание.

На процедура, изборът на президента е сред пет парламентарни групи - на Движение за права и свободи, " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България ", " Демократична България " и " Български напредък ", написа " Марица ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР