Днес Православната църква почита Светите Сергий и Вакх, които били

...
Днес Православната църква почита Светите Сергий и Вакх, които били
Коментари Харесай

Вижте кои мъже са именици днес

Днес Православната черква уважава Светите Сергий и Вакх, които били знатни военноначалници и сановници в двора на император Максимиан, който ги ценял поради тяхната мъдрост и храбростта им в боевете. Този, който желаел да измоли нещо от императора, се обръщал първо за посредничество към Сергий и Вакх, известни като хора най-близки на владетеля и почитани от всички.

Максимиан обаче подхванал грубо гонение против християните. Когато разбрал, че и неговите обичани сановници са християни, били доста изумен и наскърбен. Затова изначало им предложил нечувани нови почести и облаги, с цел да се отрекат от вярата си. След като те отказали, били подложени на мъчения.

Вакх починал по време на инквизициите, а Сергий траял смирено да понася наказването си. Накрая бил наказан на гибел посредством посичане. Това станало през 295 година

Имен ден честват всички, които носят имената Сергей, Сергий и Серьожа.

Името Сергей е с латински генезис и значи „ прислужник “, а също по този начин и „ почитан “. На латински наподобява като: Sergius (Сергериус).

Според именолозите Сергей е доста съчувствен човек още от дребен, а мъжете с това име постоянно се стремят да съблюдават обещанията си. Сергей може чудесно да се управлява, като не демонстрира по кое време е афектиран, мъжете с това име могат да работят в областта на публицистиката и медицината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР