Днес назначеният от ГЕРБ служебен министър на енергетиката Владимир Малинов,

...
Днес назначеният от ГЕРБ служебен министър на енергетиката Владимир Малинов,
Коментари Харесай

ПП: Служебният кабинет плаши хората с високи цени на тока и изземва ролята на регулатор

Днес назначеният от ГЕРБ длъжностен министър на енергетиката Владимир Малинов, изземайки ролята на регулатора КЕВР, разгласи, че цената на електрическата енергия за битовите консуматори от 1-ви юли евентуално ще се усили. Това се споделя в позиция на Политическа партия, изпратена до медиите.

Неясни остават същинските причини за такова хипотетично нарастване. Малинов не даде пояснение, а не беше и запитан, по какъв начин по този начин ще се усили цената на електрическата енергия за хората, при доста по-ниска цена на електрическата енергия през днешния ден, в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

“Продължаваме смяната – Демократична България ” единствена има визията по какъв начин да се състои плавният преход към либерализация на енергийния пазар, тъй че да няма шокови поскъпвания за битовите консуматори. По време на кабинета Денков, беше признато и решение, с което се предоставяха спомагателни средства на Фонд сигурност на електроенергийната система, точно с цел да се компенсират потребителите при излизане на свободния пазар. Това решение беше анулирано от служебния кабинет на ГЕРБ-ДПС още в първата седмица от ръководството им. Беше отсрочена и либерализацията с причини да не се покачва цената за хората, по тази причина в този момент задаваме разумния въпрос какво тъкмо крои тази служебна власт, с което да натовари бюджета на българските фамилии – без визия за дълготрайно решение.

Въпреки предизборните обещания и опити да се баламосват и плашат хората, никоя политическа мощ с изключение на “Продължаваме смяната – Демократична България ” не предлага действителни ограничения за от дълго време закъснялата промяна в бранш енергетика, която да подсигурява енергийната ни сигурност и най-много интереса на потребителите да бъдат предпазени, осведомени и свободни да създадат своя избор.

Отново ли предизборните обещания за „ избавяне на българската енергетика “ ще са за сметка на битовите консуматори?

Напомняме за следващ път, че е извънредно време е служебният кабинет да се откаже от огромните национални тематики и да се залови с единствената задача, която Конституцията му вменява – да провежда почтени избори. Тази власт няма законно право да подменя значимите решения за бъдещето на България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР