Италия може да се похвали с прекрасни плажове - едни

...
Италия може да се похвали с прекрасни плажове - едни
Коментари Харесай

Глобяват ви с 6 хил. лева, ако вземете пясък от тези италиански плажове

Италия може да се похвали с прелестни плажове - едни от най-хубавите в Европа - и от блестящите бели камъчета на Пулия до суровия бряг на Амалфи, те са цялостни с туристи и локални поданици незабавно щом изгрее слънцето, написа. 

Но в този момент едно от известните места акцентира своите правила, с цел да помогне за опазването на 2000-километровата си ослепителна брегова линия. Властите в Сардиния предизвестяват туристите, които възнамеряват да събират пясък, камъчета и трошляк от известните бели плажове на острова.

Залавянето им може да докара до санкция в размер на 3000 евро (почти 6000 лева) или даже до затвор за кражба на публично имущество. Макар че това може да звучи малко извънредно за кражба на пясък, туристите подценяват локалните правила от години, написа TimeOut.

Тази година до момента няколко гости са били хванати в опит да изнесат пясък и археологически остатъци от острова: един френски екскурзиант несполучливо се опитал да си набави сталагмити и раковини, а на немско семейство са открити кг камъни. Лудост, нали?
Прочетете още
Нещо повече, застъпническата група Sardegna Rubata e Depredata (ограбена и разграбена Сардиния) пресмята, че през 2021 година са били откраднати шест тона пясък. Това е много съществено количество.

Само дребна част от туристите, които посещават Сардиния, прекарват времето си в копаене на до 40 кг пясък всеки [което е направила една френска двойка през 2019 г.] - споделя пред Би Би Си ученият по околната среда Пиерлуиджи Коко. `Но в случай че умножите половината от това количество по пет % от един милион туристи годишно... това би асъдействало доста за намаляването на плажовете`.

Това не може да се случи. Плажовете на Сардиния явно са красиви, само че вместо това може да се опитате да предизвикате злоба с красиви фотоси в Инста. Кому са нужни всички тези камъчета?

Снимка:  Vogue
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР