Днес максималните температури ще бъдат съществено по-ниски, в сравнение с

...
Днес максималните температури ще бъдат съществено по-ниски, в сравнение с
Коментари Харесай

Съществено по-хладно днес, на места с валежи

Днес оптималните температури ще бъдат значително по-ниски, спрямо през вчерашния ден, в множеството региони от 17° до 22°, по Черноморието - сред 15° и 17°. През деня в доста региони ще има превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевици.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за по-значителни количества е оповестено в областите Смолян, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра. Остава нараснала вероятността и за градушки.

Вятърът ще е от северозапад, в Източна България, в това число и по Черноморието, където през по-голямата част на деня ще остане слънчево - към момента от югоизток, само че през нощта и там ще се ориентира от северозапад. Превалявания и гръмотевици ще има в югоизточната половина от страната.

Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 7° и 12°, в София – към 6°, а оптималните - 16° и 21°. Повече слънчеви часове ще има през първата половина на деня, само че следобяд облачността в по-голямата част от страната ще е забележителна и на доста места още веднъж ще има превалявания, съпроводени от гръмотевици. Вятърът ще е сдържан и ще се ориентира от север-североизток.

И по Черноморието ще бъде облачно. В утринните часове към момента на обособени места по северното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа сдържан вятър от север-североизток, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Облачно време и в планините. На места, основно в Рило-Родопската област ще има и превалявания, тук-там интензивни, в обособени региони съпроводени и от гръмотевици.

Ще духа до сдържан североизточен, по билата - западен вятър. Максималните температури и там слао ще се намалят и в курортите ще са от 5° на Алеко до 14° в Банско. В Боровец и Пампорово - към 10.

През идващите дни ще остане прохладно и хладно за сезона. Ще има и превалявания, в множеството региони - слаби, само че в Югозападна България са вероятни и по-значителни количества.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР