Disney са били винаги новатори в това, което правят, но

...
Disney са били винаги новатори в това, което правят, но
Коментари Харесай

Мики Маус ще конкурира Ethereum със своя собствена блокчейн платформа

Disney са били постоянно новатори в това, което вършат, само че последната самодейност, обявена от компанията несъмнено буди любознание. Става дума за създадена лична блокчейн платформа , наречена Dragonchain . Тя бива рекламирана, като надалеч по-надеждна при запазване на конфиденциалността на съхраняваната и обработвана информация и ориентирана към бизнесите, които не биха желали да слагат информацията си на открити платформи, като да речем Etherium.

Идеята поражда преди три години в сиатълския офис на Disney и е проектирана, като блокчейн протокол за предпазено ръководство на активи , който да се употребява за вътрешна приложимост в предприятията. Миналата година обаче, Disney вземат решение да се откажат от плана и го откриват за всички. Скоро, група от някогашни чиновници на компанията вземат решение да запазят плана жив и образуват специфична група: Dragonchain Foundation. Днешните проекти на въпросните някогашни чиновници на компанията е да основат комерсиална организация, която да ръководи развиването на Dragonchain, Dragonchain Inc., Целта ѝ е да наложи технологията и да оказва помощ на фирмите с установяването ѝ. Преди това обаче те би трябвало да намерят средства за това. Компанията започва процедура по ICO (initial coin offering) при започване на този месец в опит да продаде 238 токена или „ дракона “ (dragons), с цел да подкрепи плана.

„ Disney демонстрираха прогресивно мислене и пожелаха да схванат по какъв начин се употребява технологията от хората “, споделя изпълнителният шеф на Dragonchain Inc. Джо Роетц в изявление за BusinessInsider. „ Започнахме да построяваме нещата, като ни лиши две години да изградим платформата “, изяснява той. Според него Dragonchain съставлява новаторска технология, която ще разреши на фирмите да изградят това, което желаят над блокчейн протокола на Dragonchain без да им се постанова да влагат съществени запаси в привличането на софтуерни специалисти. При обществения блокчейн, уверен е Роетц, надграждането сигурно и криптиране е скъпоструващ и отнемащ време развой, до момента в който при Dragonchain, това идва вградено в платформата. „ Ние осъзнахме, че някои от действителните проблеми тук са, че доста компании имат достъп до обичайни инженери, само че те пък постоянно нямат криптографско обучение. Ако навлезете по-дълбоко в блокчейн технологията ще ви би трябвало и икономист или специалист по игровата доктрина “, изяснява той.

Фактът, че Dragonchain е построен под формата на частен блокчейн значи, че платформата е лишена от някои от достолепията на обществения или хибридния протокол. Публичността на информацията или на части от нея подсигурява сигурността на данните и защищава от опитите за машинация, което обезпечено от разпределението им в децентрализирана и разпределена мрежа, гарантиращо достоверността и валидността на транзакциите. Всяка смяна тук изисква установяването на консенсус сред голям брой участници и компютри, с цел да бъде направена смяна по историята на блокчейна.

Дали ICO процедурата ще бъде сполучлива или не, следва да се разбере. Самите Disney оповестяват, че нямат присъединяване в нея. Технологията обаче към този момент се употребява от две компании: Look Lateral, арт уебсайт, който продава творби на изкуството, като някои от тях надвишават $100 000 и LifeID, компания, която построява платформа за предпазена идентификация на основата на блокчейн.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР