Преди 62 години в тогава Народна Република България се ражда

...
Преди 62 години в тогава Народна Република България се ражда
Коментари Харесай

8-милионният българин стана на 62 години

Преди 62 години в тогава Народна Република България се ражда осеммилионният жител. Бебето от мъжки пол, на име Емил Хаджиев, проплаква в пловдивския родилен дом и се радва в продължение на години на голяма известност и всенародна обич. 

Днес той е почитан пловдивски правист. А преди 62 години е бил същинска сензация.

„ Втори април, 1962 година, три часа и 14 минути. При моето раждане съм бил осеммилионният жител на република България тогава ", споделя той по БТВ.



По думите му това, че се е родил като осеммилионния жител, го е подтикнало да бъде човек за образец. От него се очаквало да бъде първенец, да не бяга от учебно заведение. 

" Над 5 хиляди картички и писма получавах от разнообразни хора от цяла България. Почти до навършването на 15-тата ми годишнина имаше хора, които още пишеха и се интересуваха по какъв начин се развъртвам през тези години. Повечето пишеха пожелания, само че имаше и стихотворения за България. Пишеха за това по какъв начин ще станем 9 милиона, 10 милиона ", добави Емил Хаджиев. 



Той изясни, че няма грамота или някакъв документ, който да потвърждава, че е осеммилионният жител.

" Получавал съм дарове. От вестник " Глас " ми подариха тогава един албум с надписване. Малко по-късно едно колело с три колелца ", описа юристът.



Днес популацията на България е под 6 милиона и половина, а за Емил Хаджиев ще бъде наслада в България да се появи седеммилионният жител.

" Ще бъде наслада за мен да се снимаме дружно със седеммилионният. Но за деветмилионният – няма късмет, никакъв съгласно мен ", сподели Хаджиев.

Емил има деца и внуци. Мечтае да се раждат повече българчета.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР