Дипломатическите ходове и силната позиция на Турция дават плодове. Световни

...
Дипломатическите ходове и силната позиция на Турция дават плодове. Световни
Коментари Харесай

Türkiye: САЩ, Китай и Русия търсят сътрудничество с влиятелната Турция

Дипломатическите ходове и мощната позиция на Турция дават плодове. Световни сили като Съединени американски щати, Китай и Русия в последно време вършат от ден на ден опити за определяне на съдействие с Турция във всички области, написа излизащия в Анкара вестник.
Напоследък възходящото въздействие на Турция на Балканите, Кавказ, Близкия изток, Черно море и Източното Средиземноморие провокира необятен резонанс в интернационалната общественост. Световни сили като Съединени американски щати, Китай и Русия също вършат от ден на ден опити за определяне на съдействие с Турция във всички сфери. И Европейски Съюз, осъзнавайки, че без Турция няма да може да извърши проектите си в района, съобщи готовността си за съдействие. Геополитическата позиция на Турция и нейните дипломатически ходове през последните години още веднъж демонстрираха, че тя е незаместим сътрудник за тези страни.
 Турция още веднъж стяга ограниченията против ковид Турция още веднъж стяга ограниченията против ковид
Турция стяга рестриктивните мерки, свързани с ковид, защото новите случаи на болест се усилват. Това предадоха международните организации...
Стратегическо партньорство с Китай
По време на визитата на китайския външен министър Уанг Йи в Турция предходната седмица те разискаха на първо място икономическото съдействие, както и стъпките, които двете страни ще подхващат в доста области, като битката против пандемията, плана " Пояс и път ", усъвършенствани технологии, 5G, изкуствен интелект.
Това посещаване, за разлика от предходните, за първи път показва нови начинания в разнообразни области, които надвишават обичайните нормални въпроси. Докато по време на предходни визити нормално се обсъждаха тематики като размера на търговията, културното съдействие, този път Китай даде да се разбере, че желае да си сътрудничи с Турция в построяването на система за интернационалните връзки, световен ред и система на Организация на обединените нации. Давайки също сигнал за желанието да се работи дружно с Турция и в политическата сфера,
А от американската администрация през последните дни имаше изказвания, в които беше ориентирано вниманието към мощната позиция на Турция в района. От друга страна, Русия, която е в стеснен контакт с Турция в такива конфликтни зони като Сирия, Либия и Карабах, желае да разшири обсега на съдействие с Анкара. В тази връзка, дружно с енергетиката, защитата и търговията, взаимоотношението сред Русия и Турция се популяризира всеки ден в други разнообразни сфери. Двете страни, играещи градивна роля в разрешаването на районни рецесии, имат значимо съдействие в сериозни области като атомната електроцентрала Akkuyu и газопровода „ Турски поток ". Анкара и Москва, развивайки съдействие в региона на защитата на фона на осъществяването на контракта за С-400, също дават сигнали, че взаимоотношението в отбранителната сфера ще се уголемява.
 Фон дер Лайен и Шарл Мишел отиват при Ердоган Фон дер Лайен и Шарл Мишел отиват при Ердоган
Европейските водачи Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел ще пътуват до Турция на 6 април за среща с президента Реджеп Тайип Ердоган, съобщи...
Европейски Съюз не може да си разреши наказания
Европейски Съюз, макар че в неговите редици има страни, които се опълчват на Турция, знае, че Турция е най-важната страна в района и желае съдействие. Лидерите на Европейски Съюз, осъзнавайки, че без Турция те няма да могат да осъществят своите проекти в района, на последната извършена среща на върха, макар натиска от Гърция и гръцката администрация на Южен Кипър, не можеха да си разрешат да одобряват наказания против Турция заради обстановката в Източното Средиземноморие, и, в противен случай, изрази готовността си да засилят съдействието.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР