Диетологът Сали Ши-Поун сподели как да подобрим съня с правилно

...
Диетологът Сали Ши-Поун сподели как да подобрим съня с правилно
Коментари Харесай

Как да се храним, за да спим добре

Диетологът Сали Ши-Поун показа по какъв начин да подобрим съня с вярно хранене. Нейният съвет е представен в хонконгската версия на списание Tatler.

Според специалиста, не трябва да ядете доста преди лягане. Това важи изключително за висококалорични или пикантни храни. Също по този начин е по-добре да откажете алкохол, кафе, чай и други питиета с кофеин. Но не трябва да заспивате гладен. Сали Ши-Поун предлага да заситите вечерния си апетит с плодове, кисело мляко с ниско наличие на мазнини или мляко.

Диетологът твърди, че хората заспиват по-бързо и спят по-дълго, откакто ядат храни, съдържащи триптофан, като мляко, пуйка, пиле, риба, яйца, фасул, фъстъци или сирене. За да подобрите качеството на съня и да сте пресен, когато се разсъните, имате потребност от богати на мелатонин храни като яйца, риба или ядки. Също по този начин, с цел да се наспи задоволително човек, потребна е храната със селен. Това вещество се съдържа в месото, морските блага, млечните артикули, ядките и зърнените храни.

Сали Ши-По Пун предлага да изяждате по няколко киви вечер. Според нея изследванията демонстрират, че яденето на този плод час преди лягане ви оказва помощ да заспите по-бързо, да спите по-дълго и да се събуждате по-рядко през нощта.

По-рано диетолозите от САЩ разсеяха седем мита за здравословното хранене и приканиха хората да не се опасяват да се отхвърлят от диетите в интерес на уравновесеното хранене. Те посъветваха да не се прави разлика сред положителни и неприятни храни и да се яде толкоз пъти дневно, колкото е належащо, написа Лента.ру.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР