Диджей предизвика сексистски скандал на церемонията по връчване на Златната

...
Диджей предизвика сексистски скандал на церемонията по връчване на Златната
Коментари Харесай

Сексистски скандал опорочи вечерта на "Златната топка"

Диджей провокира сексистски скандал на церемонията по връчване на " Златната топка " в Париж. Французинът Мартин Солвейг, който бе ководещ дружно с някогашния футболист Давид Жинола, сложи в неловка обстановка носителката на оценката при дамите Ада Хегерберг.

Норвежката, която носи екипа на " Олимпик " Лион, влезе в историята като първата представителка на нежния пол с именития трофей. Най-напред Солвейг танцува с Хегерберг на ария на Франк Синатра, а след речта й я попита дали умее придвижването туърк (twerk - полово провокативен танц, присъщ с придвижване на задните елементи. Той беше разпространяван от американската певица Майли Сайръс, поради което се стигна до възбрана на нейни концерти в някои страни).

Martin Solveig really asked Ada Hegerberg, the first ever Ballon D'Or winner, to twerk. The absolute disrespect bruh. pic.twitter.com/Mtc5DBjS7a
— A West (@ayyy_west) December 3, 2018

Норвежката отговори с " Не " и напусна сцената.

Репликата на Солвейг пристигна секунди откакто Хегерберг посочи смисъла на " Златната топка " за женския футбол и равенството сред половете в спорта. Камерите уловиха изумените физиономии на част от присъстващите, измежду които и Килиан Мбапе.
Лука Модрич е новият притежател на " Златната топка " (ВИДЕО) Хърватинът постави завършек на 10-годишната доминация на Лионел Меси и Кристиано Роналдо
Реакциите в обществените мрежи не закъсняха. Британският тенисист Анди Мъри осъди държанието на Солвейг. " За всеки, който си мисли, че преекспонираме и е било просто смешка - не беше. Това беше следващ образец за сексизъм. Целият ми живот е предан на спорта и в него равнището на сексизъм е нереално ", написа Мъри в " Туитър ".

Малко по-късно Солвейг се извини за държанието си и разгласява фотография с Хегерберг, на която ѝ се извинява. Диджеят добави, че шегата му е била извънредно неуместна. " Обясних на Ада, че поради страстта се пошегувах, без да имам неприятни усеща. Тя ме разбра и одобри извиненията ми. Поднасям моите извинения и на всеки, който се е почувствал афектиран ", написа Солвейг в " Туитър ".

Пред Би Би Си номинираната Луси Бронз, която е и съотборничка на Хегерберг, разкри, че победителката в действителност умее въпросното придвижване. " Ясно е, че това беше смешка, тъй като той (Солвейг) питаше всеки спечелил какъв е неговият танц. А Ада излъга, тъй като тя може да прави това придвижване. Мисля, че просто искаше да я накара да танцува ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР