Близо три милиона души се диагностицират с артрит всяка година.

...
Близо три милиона души се диагностицират с артрит всяка година.
Коментари Харесай

Тези храни за борба с артрита трябва да станат част от диетата ви

Близо три милиона души се диагностицират с артрит всяка година. Това е хронично заболяване, което може да има агонизиращи трайни последствия. Въпреки че има някои медикаменти, лечения и интервенции, които могат да понижат признаците, диетата също играе огромна роля в ръководството на артрита. Преминаването към храни, цялостни с омега-3, антиоксиданти и витамини, може доста да облекчи болката. Ето кои храни и питиета са най-подходящи за хора с артрит:

Потърсете антиоксиданти в зеления чай. Според Healthline, зеленият чай се употребява за медицински цели от епохи. Той е цялостен с полифеноли и антиоксиданти, които могат да оказват помощ за понижаване на възпалението и да забавят процеса на разрушение на хрущяла.

Важен антиоксидант в зеления чай, наименуван епигалокатехин-3-галат (EGCG), потвърдено блокира молекулите, които предизвикват увреждане на ставите при хората с ревматоиден артрит. Зеленият чай може да помогне също за концентрацията и настроението и понижава възможностите за сърдечни болести и инсулт. Освен това полифенолите могат да понижат...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР