Diamond Sports Group, най-големият собственик на регионални спортни мрежи, е

...
Diamond Sports Group, най-големият собственик на регионални спортни мрежи, е
Коментари Харесай

Кралят на регионалните спортни мрежи е пред фалит заради дългове на Disney

Diamond Sports Group, най-големият притежател на районни спортни мрежи, е изправен пред риск от изпадане в неплатежоспособност, откакто задълженията му доближиха над 8 милиарда $, оповестява CNBC.

Дружеството, което е неконсолидирано и без значение ръководено дъщерно сдружение на Sinclair Broadcast Group, подаде молба за отбрана от банкрут по законите на щата Тексас. В известието на компанията се споделя, че тя завърши съглашение за поддръжка на преструктурирането с болшинството от притежателите на задължения и Sinclair, с цел да заличи дълговите си тежести.

Основният фактор за натрупването им е, че през 2019 година Sinclair придобива портфолиото от мрежи от Disney за 10,6 милиарда $, което включва задължения от към 8 милиарда $. Въпреки че Diamond продължи да прави заплащания на такси за права към лигите и тимовете, за които излъчва мачове, компанията пое стотици милиони долари годишни лихвени заплащания по дълга на Disney. 

Миналия месец Diamond Sports заяви, че не е могла да погаси дължими лихви в размер на 140 млн. $ на главните притежатели на облигации и влиза в 30-дневен гратисен интервал. През това време компанията е водила договаряния с кредиторите си и други заинтригувани страни в опит да преструктурира дълговото си тежести, заяви по-рано CNBC.

Основните мрежи на сдружението, както и други платени телевизионни канали, се сблъскват с вълна от преустановяване на абонаментите през последните години, защото потребителите избират стрийминг услуги. Въпреки че поддържат постоянни рейтинги, което е всекидневно за спортните канали, районните мрежи все по-често усещат тежката конкуренция на профилираните платформи за стрийминг наличие.

Diamond съобщи, че възнамерява да преструктурира салдото си, като в същото време продължи да излъчва локални мачове по портфолиото си от 19 мрежи под марката Bally Sports в Съединени американски щати, които излъчват професионални хокейни, баскетболни и бейзболни мачове. Подобно на други районни спортни мрежи, сдружението се концентрира върху увеличението на наличието си в стрийминг излъчванията. Миналата година започва Bally Sports+, с цел да даде опция на потребителите, които са се отказали от обичайните платени телевизионни пакети, да стриймват игри.

Усилията на групата обаче към момента не дават забележителен резултат. Споразумението за поддръжка на преструктурирането с кредиторите към момента не е финализирано. Планът би могъл да докара до отделянето на Diamond от Sinclair и превръщането му в независима активност, обявиха от компанията.

Миналата година Diamond назначи собствен личен ръб и назначи Дейвид Преслак, някогашен изпълнителен шеф на NBC Sports, за основен изпълнителен шеф. През последните седмици бяха наети още водещи мениджъри.

Предстоящото оповестяване в неплатежоспособност на Diamond е мотив за безпокойствие от страна на лигите, изключително Мейджър лигата по бейзбол - MLB, чийто сезон стартира на 30 март, като това поражда опасения, че Diamond може да се откаже от заплащане на права по време на процеса на оповестяване в неплатежоспособност. Редовните сезони на NBA и NHL са към своя край.

В изказване на MLB се споделя, че подаването на молба за оповестяване в неплатежоспособност от Diamond е отрицателно, само че предстоящо развиване. " Въпреки икономическото състояние на Diamond, имаме упования, че те ще продължат да излъчват всички мачове, за които са поели ангажимент, по време на процеса на неплатежоспособност ", съобщи представител на MLB.

" MLB е подготвена да продуцира и популяризира мачове за почитателите на техните локални пазари, ако Diamond или друга районна спортна мрежа не е в положение да го направи, както се изисква от съглашението им с нашите клубове ", се споделя в изказването, в което се показват стрийминг услугата MLB.TV и кабелният ефирен оператор MLB Network.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР