Община Перущица е най-новият член на Фонда за развитие на

...
</TD
>Община Перущица е най-новият член на Фонда за развитие на
Коментари Харесай

Още една община стана член на Фонда за развитие на летище Пловдив

Община Перущица е най-новият член на Фонда за развиване на Летище Пловдив. Това решение беше взето с цялостно болшинство от всички общински съветници. С присъединението на община Перущица, общините, които членуват във Фонда, стават 12, което е най-хубавото достижение от основаването му.

" Приветствам решението на общинските съветници в Перущица да поддържат развиването на района. Потенциалът за увеличение на вероятните дестинации до Пловдив би бил доста по-голям, в случай че към Фонда за развиване на Летище Пловдив се причислят останалите 45 общини от Южен централен регион, както и браншови организации като хотелиери, ресторантьори, транспортен бизнеси други. За задачата и всички останали дейни компании е належащо да осъзнаят, че подобряването на бизнес средата, ще усъвършенства и тяхната икономическа активност и ще улесни пътуването на българската общественост до родните й места. “, сподели изпълнителният шеф на Летище Пловдив.  

През месец април се организира среща с българската общественост във Виена, които се сплотяват в петиция за директни полети от Пловдив до австрийската столица. В доста напреднал стадий са договарянията за авиолиния от испанския град Малага до Пловдив. 

В момента седмично се извършват по 10 полета от Лондон до Пловдив с две разнообразни самолетни компании. Самолетите са цялостни съвсем на 100% и в двете направления. Благодарение на напъните на Фонда за развиване на Летище Пловдив съществува и постоянната сезонна авиолиния до Манчестър, а от ноември ще бъде открита постоянна авиолиния и до втория по величина британски град Бирмингам. 

Към днешна дата във Фонда за развиване на Летище Пловдив членуват общините  Пловдив, Смолян, Чепеларе, Родопи, Сопот, Калояново, Куклен, Хисаря, Съединение, Садово, Брезово, Перущица и три юридически лица, частни сдружения – Пампорово АД, Гранд хотел Пловдив, Сдружение с нестопанска цел Фонд Феникс.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР