След впечатляващото рали, което достигна връхната си точка с рекордна

...
След впечатляващото рали, което достигна връхната си точка с рекордна
Коментари Харесай

Страхът отново обвзема пазарите на Биткойн и криптовалутите – какво да следим

След впечатляващото рали, което доближи връхната си точка с рекордна цена в средата на март, водещата криптовалута, Биткойн, претърпя забележителна промяна, което докара до спад в инвеститорското доверие. Този неочакван поврат може да се отдаде на композиция от фактори, като " Индексът на страха и алчността " изигра значима роля.

Индексът служи като инструмент за разбор на крипто настроенията, ориентиран към оценка на цялостното прочувствено положение на крипто пазара. Работейки по канара от 0 до 100, където 0 значи “Краен боязън ”, а 100 – “Крайна лакомия ”, този психически знак отразява настроенията към цените на Биткойн .

По време на възхода на BTC към върха му показателят на страха и алчностт се задържаше на територията на “Алчността ”. Това насърчи възприятието на еуфория измежду вложителите, подбуждайки настроения за “покупка по време на спад ”.

Скорошната низходяща серпантина на цените обаче форсира внезапната смяна в настроенията. Индексът се намали до стойност от 48, с което твърдо се потопи в неутралната зона. Песимистичния преход провокира каскада от под паника продажби, защото вложителите, опасявайки се от по-нататъшни спадове, побързаха да се освободят от своите притежания.

Към провокациите пред криптовалутата се прибавя и огромен отлив от спот борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF), който на 1 май доближи рекордните $560 милиона.

Въпреки актуалната турбулентнос, вярващите в дълготрайните вероятности на Биткойн резервират оптимизма си. Те постоянно се вглеждат в присъщите на криптовалутата мощни страни, да вземем за пример децентрализирания ѝ темперамент и лимитираното предложение, като фактори, подкрепящи нейния дълготраен капацитет. Навигацията по пътя към възобновяване обаче може да се окаже бурна и вложителите би трябвало да се приготвят за по-нататъшна волатилност в обозримо бъдеще.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР