Дезодорантът е една от най-важните тоалетни принадлежности за повечето хора

...
Дезодорантът е една от най-важните тоалетни принадлежности за повечето хора
Коментари Харесай

Дори не подозирате за това, което можете да направите с дезодоранта си

Дезодорантът е една от най-важните тоалетни такъми за множеството хора изключително през лятото. Ако сте не запомнили да слагате дезодорант под мишниците заран, тогава доникъде на деня ще бъдете източник на неприятна миризма, в случай че не и по-рано. Ето за какво не е изненадващо, че съвсем всеки трети човек на Земята употребява дезодорант. Но не доста хора знаят, че той може да има и доста други приложения.

1. Спрете потта от гърдите си

Независимо от това дали носите сутиен или не, лятото и жегите сигурно предизвикват мощно потене. Това води освен до неприятна миризма, само че и е идеална среда за развиване на бактерии и вируси. За да предотвратите това, използвайте дезодорант в долната част на гърдите всяка заран. Подобен "трик " можете да вършиме и с доста други елементи на тялото, според от това, къде се случва секрецията на потта най-често - задната част на коленете, кръста и други

2. Отстранете пъпките

Дезодорантът дейно облекчава освен неприятната миризма на тялото, само че и акнето. Използвайте антибактериален рол он върху акнето и пъпките си и ще очистите кожата си.



3. Избегнете рухването на слънчевите ви очила

Почти всеки се нервира, когато очилата му се свличат надолу по носа му. Можете да предотвратите това посредством потреблението на дезодорант върху носа. По този метод очилата ви ще останат там, където би трябвало да бъдат.

4. Предотвратете залепването на косата

Много дами са осведомени с този проблем, който постоянно се случва в горещи или влажни дни. Излизате на открито и косата ви незабавно стартира да се навива и да се прилепя към тялото. Потта по косата, изключително на челото или към шията, скапва стила ви и косата става мазна и не наподобява по никакъв начин добре. В този случай дезодорантът може да стане най-хубавия ви другар. Сложете го върху кожата, към линията на растежа на косата и ще забравите за този проблем.

5. Леко носете тесни джинси

Тесните дънки са доста известни, само че има един проблем с тях. Както подсказва името им - "тесни ", те са прилепнали към тялото и доста дами са принудени да ги обуват с огромни старания. Можете да избегнете тези неприятности, като просто сложите от дезодоранта си в горната част на бедрото и при глезена си. Това ще им помогне да се плъзнат по-лесно по тялото ви.



6. Кажете "сбогом " на неприятната миризма по краката си

Същият резултат, който има дезодорантът върху подмишниците, може да се забележи и при зле миришещи крайници. Краката съдържат 250 000 потни жлези - това е повече от всяка друга част на тялото. Ето за какво би трябвало да обърнете особено внимание на тяхната хигиена. Сложете в обувките или на краката си малко дезодорант и забравете за този проблем.



7. Отървете се от мехури

Обувки, които сте купили неотдавна, или обувки, които са прекомерно стегнати, могат бързо да причинят мъчителни мехури по краката ви. Влагата в обувката може да помогне за образуването на мазол. Дезодорантът може да спре това като попие потта в обувката.

8. Предотвратете раздразнението от бръснача

През лятото носенето на леки и къси облекла изисква и постоянно обезкосмяване. Но постоянно, вследствие на дразненето от бръсненето се появяват грозни червени петна. Дезодорантът може да помогне за предотвратяването на това раздразнение. Просто го нанасяйте незабавно след бръснене в зоната, която сте обезкосмили и кожата ще остане гладка.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР