Девет български министри се явиха днес на изслушване в различни

...
Девет български министри се явиха днес на изслушване в различни
Коментари Харесай

Български министри пред комисии в Европейския парламент

Девет български министри се явиха през днешния ден на чуване в разнообразни комисии на Европейския парламент и показаха своите цели по време на българското председателство. Евродепутатите демонстрираха интерес към позицията им по доста тематики като подправените вести, пазаруването на мачове, програмата Еразъм плюс и европейския обществен дирек.

Спортният министър Красен Кралев заключи, че всички негови сътрудници са били чудесно готови за чуването си в Народното събрание, а изненадващи въпроси не е имало. Министърът на стопанската система Емил Караниколов изясни, че по време на председателството сътрудниците му ще показват по-малко лични позиции, а ще търсят баланс сред мненията на другите.
Емил Караниколов - министър на стопанската система: " Още първоначално чухме и най-важното за нас, че всички поддържат нашето председателство, поддържат тематиките и досиетата, по които ще работят, най-после видяхте, че дори получихме и овации от цялата зала ".
Министърът на превоза Ивайло Московски трябваше да дава отговор и на въпрос по какъв начин би се справил с феном като подправени вести.
Ивайло Московски - министър на траспорта, осведомителните технологии и връзката: " Длъжни сме деликатно да работим по тематиката - да подсигуряваме от една страна наложително свободата на словото и медиите, въпреки това да бъде предпазен всеки един жител от преднамереност ".
За министъра на образованието Красимир Вълчев най-важната ще е програмата Еразъм.
Красимир Вълчев - министър на образованието и науката: " Това, което мога да кажа е, че народните представители от комисията поддържат мощно увеличението на средствата за стратегия Еразъм - един спор, който ще стартира и в п ериода на българското председателство ".
Социалният министър Бисер Петков се надява през идващите 6 месеца да има съглашение за директивата за командированите служащи.
Бисер Петков - министър на труда и обществената политика: " Окуражени сме от положителните мнения, от положителната оценка на парламентаристите за качествата и метода на българския екип във воденето на договаряния. Това ни окуражава да реализираме съглашение по това значимо досие по време на нашето председателство ".
Утре чуването на български министри в Европарламента продължава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР