Десноцентристките партии се представиха силно на балотажите на кметските избори

...
Десноцентристките партии се представиха силно на балотажите на кметските избори
Коментари Харесай

Италианските десноцентристи завладяха крепости на партията на Ренци

Десноцентристките партии се показаха мощно на балотажите на кметските избори в Италия в удар за Демократическата партия на някогашния министър председател Матео Ренци, съобщи организация " Ройтерс ".

В най-внимателно следената конкуренция - в северния град Генуа, който е обичайната цитадела на левицата, десноцентристите са на път да победят за първи път от над 50 години.

Според прогнозните резултати претендентът, подсилен от антиимигрантската партия " Северна лига " и партията на някогашния министър председател Силвио Берлускони " Форца Италия ", печели към 54% от гласовете, а подкрепеният от ръководещата Демократическа партия претендент – 46%. Лидерът на " Северната лига " Матео Салвини се възползва от успеха, с цел да призове премиера Паоло Джентилони да подаде оставка.

Антиевропейското придвижване " Пет звезди ", което съгласно някои изследвания е най-популярната партия в Италия, се показа доста едва на първия тур на 11 юни и стигна до балотаж единствено в един от 25-те най-големи града, в които се избираха кметове.

Частичните резултати демонстрират също по този начин, че десноцентристките претенденти имат очевидна преднина в северния град Верона и в южния Катандзаро. Те водят и в централния град Акуила - друга цитадела на левоцентристите, където левоцентристкият претендент водеше след първия тур. Избирателната интензивност беше ниска - към 47%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР