Десетки полети бяха отменени на 2 юли на парижкото летище

...
Десетки полети бяха отменени на 2 юли на парижкото летище
Коментари Харесай

Блокираха голямо европейско летище

Десетки полети бяха анулирани на 2 юли на парижкото летище " Шарл дьо Гол " заради стачка на пожарникарите, настояващи за по-високи заплати. Засегнати са полети на къси и междинни дистанции. „ Междуконтиненталните полети се правят без забавяне “, прецизират от летището.

По-рано Генералната дирекция на гражданската авиация на Франция прикани въздушните превозвачи да анулират част от полетите на 1 и 2 юни във връзка със стачката на пожарникарите. От ведомството прецизираха, че част от пистите са затворени поради стачката. Общо превозвачите анулираха към 100 полета от плануваните 1300 на 1 юни.

В петък заради техническа щета на летището, към 1000 пасажери са изхвърчали от Париж без багаж. В същото време, както означи представителят на профсъюза Force Ouvriere Aeroports de Paris Emmanuel Duchemin-Humbert, „ пасажерите може да имат проблеми с връщането на багаж в близко бъдеще, защото този механически проблем към момента не е решен заради липса на личния състав. "

Според профсъюзите, стачката на летище " Шарл де Гол " ще продължи на 9-10 юли. По това време във Франция стартират летните учебни ваканции, което ще докара до увеличение на пътникопотока на гарите и летищата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР