Десетки хиляди излязоха на шествие с песни и танци в

...
Десетки хиляди излязоха на шествие с песни и танци в
Коментари Харесай

Десетки хиляди на шествие в столицата на Зимбабве срещу Мугабе

Десетки хиляди излязоха на шествие с песни и танци в столицата на Зимбабве Хараре поради предстоящото рухване от власт на президента Робърт Мугабе, който ръководи страната от 37 години.

Военните завзеха властта в Зимбабве преди дни. Мугабе беше подложен под домакински арест.

" Не на династията Мугабе " и " Достатъчно, Мугабе би трябвало да си върви ", гласяха някои от плакатите на демонстрацията, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Тежко въоръжени военни обаче стопираха многохилядната навалица, която се запъти към президентския замък в Хараре, с цел да изиска оставката на Мугабе. Участниците в демонстрацията седнаха на шосето на към 200 м от постройката в символ на митинг. 

Държавната телевизия излъчи фрагменти от протест, на който оратори подлагат на критика намерено президента и първата дама Грейс Мугабе, чиито опити да наследи брачна половинка си отпред на страната бяха един от факторите за дейностите на армията, заяви Асошиейтед прес и означи, че сходни демонстрации до неотдавна бяха нещо немислимо.

Намесата на армията е преломен миг в ръководството на Мугабе, белязано с репресии против всевъзможен тип съпротива и тежка икономическа рецесия - към 90 % от популацията в трудоспособна възраст е безработно.

Със своите 93 години Мугабе е най-възрастният настоящ държавен глава на планетата. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР