Десетки екстремисти от Германия са заминали за зоната на бойните

...
Десетки екстремисти от Германия са заминали за зоната на бойните
Коментари Харесай

Десетки германски екстремисти се бият във войната в Украйна

Десетки екстремисти от Германия са отпътували за зоната на бойните дейности в Украйна от началото на съветската инвазия предходната година, заяви вътрешното министерство в Берлин в отговор на питане на вестник „ Велт “, представен от ДПА.

В обявата, която ще излезе в неделния брой на изданието, само че с която ДПА съумя да се запознае авансово, е представено изказване на ведомството, съгласно което службите за сигурност знаят за заминаването на 61 души, „ свързани с екстремистка или политически стимулирана незаконна активност “.

За 39 от лицата има действителни индикации, че са напуснали Германия „ с желанието да вземат участие в бойните дейности “. От тях 27 души са проруски настроени, а 12 - проукраински.

Сред открития кръг отпътували за Украйна лица отчетливо доминира групата на тези, за които управляващите имат съответни данни, че са взели участие във военните дейности. Сред тях има както леви, по този начин и десни екстремисти. Властите слагат множеството от тези лица в графата „ повлияни от непозната идеология “.

Поради липса на задоволително данни е невероятно да се направи по-задълбочена разбивка на обособени групи, добавя министерството.

Поначало присъединяване в бойни дейности в Украйна е наказуемо, съобщи пред вестника представител на правосъдното министетство.

Това важи, „ стига те да не вземат участие в тях като наемници, а като бойци в състава на постоянните въоръжени сили или на доброволчески подразделения и милиции “.

Но и това не би ги предпазило от следствие за вероятни военни закононарушения.

Според публикацията федералната прокуратура не е поискала да разяснява дали има формирани инспекции по случаи на бойци, отпътували да водят война в Украйна, написа Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР