Депутатите спасиха 1000 тото пунктове, които трябваше да бъдат закрити

...
Депутатите спасиха 1000 тото пунктове, които трябваше да бъдат закрити
Коментари Харесай

Окончателно: Депутатите спасиха 1000 тото пункта -

Депутатите избавиха 1000 тото пунктове, които трябваше да бъдат закрити след 1 август, с признатите на второ четене промени в Закона за хазарта, импортирани от ИТН. 

С признатите промени пунктовете на Български състезателен тотализатор не могат да надвишават 4000. Те може да бъдат разполагани в железопътни гари, автогари, спирки на градски и междуградски превоз, пазари, базари, борси и други търговски обекти и върху прилежащите им площи, които са обществена държавна или общинска благосъстоятелност.

Те могат да бъдат разкривани в съсобствени търговски обекти без да е належащо нотариално заверено документално единодушие на всички техни съсобственици, при положение, че те не са част от жилищни здания или са обекти, в които реализират активност платежни институции, записаха депутатите.

По време на разглеждането на текстовете в бюджетна комисия, спортният министър в оставка и разколник от Има Такъв Народ Радостин Василев стимулира потребността от незабавна смяна в Закона за
хазарта с това, че е " нужно да се поправи грешката на Валери Симеонов ".

Тогава той изясни, че с последната смяна за закона е било заложено Българският състезателен тотализатор да може да извършва активността си единствено в лични обекти с нает личен състав от 1 август 2022 година Това на процедура значи закриване на 1000 пункта на тотото, които са наети и не са благосъстоятелност на БСТ. В момента пунктовете в страната са към 1500.

Василев твърди, че след отстраняването на Васил Божков от бизнеса - напролет на 2020 година, е изработен опит нова частна компания да заеме освободилата се пазарна ниша. По думите му противоречивата редакция в Закона за
хазарта е целяла БСТ да бъде сплескан, а в монополист да се трансформира някаква нова частна компания.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР