Депутатите призовават за допълнителни ограничителни мерки, по-специално за пълно ембарго

...
Депутатите призовават за допълнителни ограничителни мерки, по-специално за пълно ембарго
Коментари Харесай

ЕП призовава за пълно ембарго върху вноса на енергия от Русия

" Депутатите приканват за спомагателни ограничаващи ограничения, по-специално за цялостно ембарго върху вноса на нефт, нуклеарно гориво, газ и въглища ", се споделя в известие на Екологичен потенциал.

В същото време тези наказания, съгласно евродепутатите, би трябвало да бъдат съпроводени от ясна тактика за обезпечаване на енергийни запаси за Европейски Съюз и да бъдат преразгледани, в случай че " Русия предприеме ограничения за възобновяване на независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", а също по този начин изтегли войските си от нейната територия.

Приемането на наказания не е от компетентността на Европейския парламент; неговите резолюции не са наложителни за държавите-членки на Европейски Съюз.

В момента Съветът на Европейския съюз договаря по петия пакет от наказания против Русия, който може да включва възбрана на доставките на съветски въглища. Ограниченията върху вноса на съветски петрол и газ не се чака да бъдат част от новия пакет европейски наказания, само че те ще бъдат разисквани по-късно през април.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи по-рано, че западните наказания са доста съществени и че Русия се е подготвила за тях авансово. Той добави, че те изискват разбор и съгласуваност сред организациите, с цел да се създаде отговор, който да е в полза на Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР