Депутатите одобриха кандидатурите на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за

...
Депутатите одобриха кандидатурите на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за
Коментари Харесай

Депутатите избраха Атанасова и Белазелков за конституционни съдии

Депутатите утвърдиха кандидатурите на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии квотата на Народното събрание.
Прочетете още
Белазелков беше определен със 154 гласа " за " и 63 - " срещу ". Атанасова поддържаха 159 народни представители, а 64-ма се оповестиха срещу кандидатурата ѝ. Номинираната от „ Възраждане ” Цвета Рангелова не събра задоволително гласове, с цел да получи място в Конституционен съд.

След като станаха ясни резултатите, Атанасова благодари за доверието. " За мен се сподели много през последните дни и през днешния ден в пленарна зала. Всички вие знаете, че съм градила името си на честен и почтен човек, на самостоятелен и некорумпиран политик. Надявам се, сте уверени в това. Никога не съм разчитала на родословие, подкрепи, случайности, а съм работила намерено, безрезервно и кардинално. В дебата се ражда истината. Благодаря, че съм имала опцията да не отстъпвам истината и да получавам уроците от пленарната зала на Народното събрание. За мен беше чест “, сподели Атанасова. 

Мандатът на новите съдии ще бъде девет години, гласоподава Народното събрание. Според лидера на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова този период опонира на решение на Конституционния съд отпреди два дни. „ Ще подготвим тъжба до институцията ”, съобщи тя и прикани искащите депутати да я поддържат. 
  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР