Депутатите избраха Станимир Михайлов за председател на Националната здравно-осигурителна каса.

...
Депутатите избраха Станимир Михайлов за председател на Националната здравно-осигурителна каса.
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Кой е новият председател на НЗОК

Депутатите избраха Станимир Михайлов за ръководител на Националната здравно-осигурителна каса. Той беше избран със 137 гласа " за ", 46 " срещу " и без въздържали се на наново гласоподаване.

Михайлов беше единственият претендент за поста и неговата номинация бе издигната от " Продължаваме промяната " - " Демократична България “. Народният представител Васил Пандов от ПП-ДБ съобщи: " От името на вносителя представяме Станимир Михайлов, който дава отговор на условията за длъжността ", цитира NOVA. 

Маргарита Генчева от " Възраждане " сподели, че те не са задоволени, тъй като на извършеното чуване той не е дал отговор на огромна част от въпросите. " Друга част от отговорите не бяха безапелационни ", сподели тя.

Припомняме, към Михайлов имаше доста рецензии и писма до ДАНС за открити нарушавания от него. Въпреки това от трибуната на Народното събрание той съобщи, че няма да изяснява своите морални качества. " Убеден съм в своя морал и професионални качества и няма повече да взимам връзки. По-важно е да приказваме за Здравната каса, а не за изявленията в жълтите медии ", сподели той.

Думите му бяха в отговор на репликата на Тошко Йорданов, че не можеха да намерят по-лоша кандидатура от Политическа партия. " ГЕРБ показват с тъмни петна, само че Политическа партия ги надминават ", сподели той. Йорданов цитира повода за писмата до ДАНС – продаден парцел на цена 78 000, който е служил като поръчителство за негов заем. Той запита дали купувачът е знаел за ипотеката. " Не сте спазили задължението си дс информирате купувача. Закупили сте го за цена от 30 хиляди и сте го ипотекирали за обвързване от 115 хиляди ", съобщи той. Имаше още въпроси към Михайлов.

Секунди откакто беше гласуван новият началник на Касата депутатът Ангел Георгиев от " Възраждане " прикани: " Моля да пуснете химна тъй като мина среднощ ".

Председателстващият съвещанието Росен Желязков благодари за предлагането, само че не го извърши.

В този миг депутатът пусна българския химн от телефона си и ръководителят заглуши с претекста: " Химнът не е мотив за фарс. Не е караоке, което пускате от телефона ", съобщи Желязков. Въпреки това депутатите от всички групи се изправиха на крайници и с безмълвие слушаха звуците на националния химн.

Росен Желязков се закани, че при последващо нарушение на публичния ред ще наложи наказания, тъй като химнът не е мотив за насмешки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР