Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди, че Русия се готви

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди, че Русия се готви
Коментари Харесай

Броят на загиналите при нападението в Харков нарасна на 14 души, а Зеленски предупреди за придвижване на руски войски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести, че Русия се готви да ускори офанзивата си по северната граница на страната му. Той направи коментара няколко часа след смъртоносната офанзива в Харков, при която починаха минимум 14 души. При въздушната бомбардировка беше уцелен хипермаркет, в който в този миг е имало над 100 души. Губернаторът на Харков Олег Синехубов от своя страна разяснява, че след случая към момента има и хора в неопределеност.

Във видеообръщение на британски език от Харков Зеленски съобщи, че Кремъл приготвя офанзивни дейности на 90 км северозападно от втория по величина град в Украйна. Той сигнализира Запада, че руснаците „ събират още една група войски наоколо до нашата граница “. Зеленски не посочи къде се събират войските, само че украински публични лица показаха мощна угриженост за региона на Суми. Както град Харков, по този начин и Суми с към 250 000 души население се намират на към 25 км от съветската граница.

През последните седмици войските на Москва превзеха села в региона на Харков като част от широкомащабен нападателен удар, а съгласно анализатори те може би се пробват да се приближат до града с артилерия. От началото на офанзивата на 10 май украинските управляващи са евакуирали повече от 11 000 души от района. Русия обстрелва Харков, който се намира на по-малко от 30 км от нейната граница, през цялото времетраене на войната и през 2022 година стигна до покрайнините му при несполучливия опит да го превземе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР