Депутатът от Демократична България ген. Атанас Атанасов настоява председателят на

...
Депутатът от Демократична България ген. Атанас Атанасов настоява председателят на
Коментари Харесай

ДБ иска ДАНС да каже за Турски поток

Депутатът от " Демократична България " ген. Атанас Атанасов упорства ръководителят на парламентарната комисия за надзор над службите Даниел Митов (ГЕРБ) да включи в дневния й ред за 8 декември чуване на шефа на ДАНС Пламен Тончев.

Въпросите към Тончев, сложени от Демократична България, са два.

Те са разказани от Атанас Атанасов по този начин:

1. " По време на блиц надзор предходната седмица в Народното събрание служебният вицепремиер по вътрешна сигурност и публичен ред господин Демерджиев съобщи, че е предоставена на ДАНС инспекция по отношение на оповестена информация, че още през 2017 година българските специфични служби са предизвестили някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева и президента Румен Радев, че главната цел на построяването на газопровода " Турски поток " в действителност е " вероятно прекратяване на преноса (на газ) през Украйна ", което към днешна дата може да се оцени като част от проекта на Путин за започване на войната против Украйна.

2. Какви ограничения са подхванати от ДАНС по отношение на визитата у нас на митрополит Антоний, заместител на съветския патриарх Кирил? Защо не е наложена ограничаваща мярка за недопускането му на територията на България, вземайки поради събитието, че поради войната в Украйна Русия включи България в листата с вражески страни? ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР