„Демократична България“ влиза в 45-я парламент с намерението да прокара

...
„Демократична България“ влиза в 45-я парламент с намерението да прокара
Коментари Харесай

Христо Иванов: Най-вероятно вървим към предсрочни избори

„ Демократична България “ влиза в 45-я парламент с желанието да прокара съответни промени, а не с цел да взе участие в държавно управление непременно – изключително в случай че офертата идва от ГЕРБ или Българска социалистическа партия. От Демократична България са подготвени да платят за позицията си и с явяване на нови избори. Това стана ясно от присъединяване на съпредседателя на обединяването Христо Иванов в студиото на „ Лице в лице “.

Той акцентира, че пред него и съидейниците му е предизвикването да преодолеят „ тежката сянка на „ трика “, който се случи през 2014 година (твърденията на Реформаторския блок, че няма да се коалира с ГЕРБ – б.р.), следва ни да покажем, че този път няма да има трикове, че това, което сме говорили, ще го осъществим “.

„ Ние няма да подкрепим никаква форма на присъединяване на ГЕРБ и Движение за права и свободи във властта. Когато това се случи се надявам, че всички останали обединения, които се явиха с това заричане на изборите, ще си задържат думата. Страната ще се освободи от едно задължение “, разяснява Иванов, само че и добави: „ Имаме доста ясно записано в съдружното съглашение, че не можем да подкрепим ръководство с мандат на Българска социалистическа партия “.

Така остава само вид, препоръчан от „ ИТН “. Иванов призна, че е „ мощно песимистичен “, че това ще се случи и " най-вероятно " вървим към нов парламентарен избор.

„ Може да се окаже, че този парламент може да въплъти в себе си решимостта на хората да има болшинство, което да гласоподава срещу Борисов (…) Ние се готвим в този парламент да се свърши работа, с цел да отидем на почтени и свободни от Борисов избори “, означи Иванов и изясни, че чака 45 Народно събрание да направи промени в Министерство на вътрешните работи и службите, в „ репресивния режим “ през КПКОНПИ и спецсъда и публичните медии, като всичко това би трябвало да стане през законови промени.

От „ Демократична България “ нямат проблем и с това да останат в съпротива. Според Христо Иванов зад партията към този момент има „ нова коалиция на междинната класа дейни хора у нас и в чужбина “, обединени към независимост, правда и рационализация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР