Делото за заличаване на регистрацията и закриване на партия Възраждане“

...
Коментари Харесай

Започна процесът за заличаване на партия Възраждане |

Делото за изтриване на регистрацията и закриване на партия „ Възраждане “ стартира с разпит на очевидци през днешния ден. Прокуратурата открити голям брой нарушавания при учредяването на групировката, като за учредители са вписани хора, които действително не са участвали.

" Обвинението за мъртви души досега е единствено едно голословно изказване от страна на прокуратурата, неподкрепено с никакви доказателства по делото ", счита един от юристите на партията Петър Петров.

Лидерът Костадин Костадинов разгласи, че върху деятели на групировката и разпитаните очевидци е оказван психически напън и те са били заплашвани, а партията е обект на политическа принуда. Той не изключи и усилване на репресията.

" Тъй като това е политическа поръчка, можем да чакаме и други неща. Можем да чакаме арести, можем да чакаме и похищения върху нас. Очакваме, тъй като нас ни ръководят хора, които не се свенят да употребяват прокуратурата като политическа бухалка и като инструмент на проведената престъпност. ", разяснява Костадинов.

Следващото съвещание по делото ще се организира на 8 февруари с разпит на още очевидци.

Пред съда се събраха няколко десетки, с цел да изчакат решението на съда. Имаше и засилено полицейско наличие.

" Създаваме доста проблеми на ръководещата хунта. Привиквани са хора в ДАНС, с цел да бъдат притискани да се откажат от подписите си под учредяването на партията. Имаме мощни юристи. Отворени сме за всички българи, които желаят смяна. Заличаване на политическа партия не е имало от 40 година Никой на никого не пречи, само че " Възраждане " се оказа огромен проблем. Има партии, които по конституция от дълго време трябваше да са заличени, тъй като са на етническа и верска основа, те са най-малко две. Но те са очевидно едно ядро с ръководещите ", разясниха от партията посредством стрийм във фейсбук.

Те заявиха, че " Възраждане " е идея и че ще се борят до дъно. " Дори и да стигнат до изтриване, това е една условност. Не ни тормози толкоз доста. Опитват се преди изборите да ни заличат, с цел да не успеем да се явим на вота ", допълниха от " Възраждане ". Според тях би трябвало да има мощно гражданско общество, което да разкрие инженерните процеси в политиката.

" Ако ни забранят, ще минем ли в конспиративност ", попита един от протестиращите, само че не получи отговор.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР