Дела трябват, а не думи. Когато си спомня за завета

...
Дела трябват, а не думи. Когато си спомня за завета
Коментари Харесай

Милка Колдамова - будната съвест на Стара Загора

" Дела трябват, а не думи ". Когато си спомня за завета на Апостола, в съзнанието ми непроменяемо изниква облика на Милка. Усмихната, положителна, грациозна (явно се предава генетично, защото е родственик на примата Красимира Колдамова), тази 39-годишна майка на 3 прелестни девойки от града на липите непроменяемо е в " окото на бурята ". Независимо дали се касае за дела, които директно я засягат.

Когато майките на деца с увреждания стачкуваха в центъра на града, черната тениска с надпис " Системата ни убива " облече и Милка. Тя бе и измежду първите, обикаляли в продължение на дни Стара Загора, с цел да открият изгубила се стара болна жена. И до през днешния ден се опълчва гневно на застрояването на парк " Бедечка ".

Затова, когато поредицата ни DIRections , в която наш сътрудник е Vivacom - компанията, която ни свързва със света към този момент 10 години, ме поведе към Стара Загора, знаех, че желая да ви срещна с Милка. Срещаме се в горещия юнски ден, в разгара на почистването на реката в Бедечка, при една от емблемите на парка - 680-годишния чинар. И до момента в който ние приказваме, трите й дъщери - 8-годишните Вяра и Жана и 11-годишната Ивайла работят един до друг с възрастните.

Имаш три деца, работа и задоволително задължения. Много хора биха те попитали за какво си усложняваш живота, ангажирайки се с дела, които директно не те засягат?

Не мисля, че идеите усложниха живота ми. Напротив, направиха го още по-пъстър, по-широк, по-богат прочувствено. Преоткрих себе си, доосъзнах какво още е значимо да предам на децата си. Срещнах изключителни хора. Когато припознаеш дадена идея за своя - тя към този момент те касае персонално, става неотделна част от теб. И “сложното ” към този момент ти става нужно, с цел да се чувстваш жив. Взима ти доста и ти дава доста, само че не можеш да ги сложиш на кантар. Разглобяващо е от време на време, само че до момента не съм имала случай, в който да не се “събера ” от частите си и да не продължа.

 Намирам опора в дребните неща, споделя заралийката
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР