Дебатът по вода на нефоерие беше много безинтересен, защото самите

...
Дебатът по вода на нефоерие беше много безинтересен, защото самите
Коментари Харесай

Цвета Караянчева за вота: Един типичен дебат, който няма да доведе до никъде

Дебатът по вода на нефоерие беше доста незанимателен, тъй като самите претекстове не бяха доста съществени. Те се базираха на публикации, на социологически изследвания, нямаше конкретика. Това сподели в " Денят стартира " предс. на Народното събрание Цвета Караянчева след вчерашните диспути, които продължиха близо 5 часа.

Цвета Караянчева, предс. на Народното събрание: Първите няколко изявления бяха несъмнено по тематиката, оттова нататък забелязах, че когато сътрудниците потеглиха да приказват хронологично от началото на прехода, тогава пък сътрудниците от Българска социалистическа партия се дразнеха и използваха процедурни хватки. Един характерен спор, който няма да докара до на никое място. Ако имаш сигнал за корупция, не е да го развяваш по медиите, а да го занесеш в прокуратура. Там, където му е мястото да се проверява и там, където има съответните данни, те ще подхващат съответните ограничения. Заради държанието на депутатите рейтингът е невисок, залита се в личностни диспути без да се приказва за политика. Вчера нивово падна, тъй като стартира да се приказва личностно. Изказването на Томислав Дончев беше доста издържано и доброжелателно. Една партия като Българска социалистическа партия, която няма даже в програмата си заложена битка с корупция, една партия, която не гласоподава закона за корупцията, да приказва за корупция е малко несериозно, само че всеки има право, несъмнено.
Караянчева разяснява още, че с битката би трябвало да се ангажират освен институциите, а и обществото. " Всички жител би трябвало да демонстрира непоносимост. ", сподели тя.

 Дебати по импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение Дебати по импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение
5 часа разногласия сред ръководещи и съпротива в Народното събрание по първия избор на съмнение към кабинета Борисов 3. Българска социалистическа партия нападнаха кабинета на тематика неуспех в...

За Истанбулската спогодба тя сподели, че дебатът в СУ " Климент Охридско " е посочил доста разнообразни отзиви.
Цвета Каранчева, предс. на Народното събрание: Имаше доста твърдо " За " и доста твърдо " срещу ". Тези, които бяха твърдо срещу, споделиха, че се тормозят за изконните обичайни полезности, че тази спогодба няма да донесе до нищо кой знае какво, защото са одобрявани и други Конвенции. Другите бяха на другия полярен пояс и споделиха, че би трябвало да се одобри, тъй като не може да се разреши да се протяга ръка на дами и деца. В този спор излязоха и доста обстоятелства, че в България единствено 18 центъра за приютяване на дами жертви на принуждение и България би трябвало да работи доста в тази посока. Чухме мнението на жителите, в този момент ще ми бъде забавно да чуя мнението на народните представители в комисиите, на академичната общественост. Всички отзиви, които бяха казани, ще бъдат качени на уеб страницата на Народно събрание. Ще поканя младежите да дискутираме, тъй като би трябвало да увлечем всички, които имат мнение и желаят да кажат нещо. Недопустимо е в 21 век да бъдат убивани дами и да има единствено мъжка и единствено женска специалност.  "За " и "против " утвърждението на Истанбулската спогодба
Невиждан публичен интерес към разискването на Истанбулската спогодба. Тя към този момент беше утвърдена от Министерският съвет и препоръчана за ратификация от пар...

По тематиката за Европредседателството ръководителят на Народното събрание сподели Западните Балкани е доста значима тематика, тъй като привличането им към Западната идея е приоритет.
Цвета Караянчева, предс. на Народното събрание: Определено имаме своя позиция и в посоката, че не трябват да се пакетират и по този начин да се одобряват. Всяка една страна съгласно триумфите и промените да откри своето място.
По думите ѝ парламентарните цели са непоклатимост и сигурност на обединената Европа.Сред тях са още бъдещето на Европа и младежите, цифровата стопанска система и присъединяване на националния парламент в дебата за бюджета на Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР