Президентът Румен Радев изрази съболезнования към близките на загиналия мъж

...
Президентът Румен Радев изрази съболезнования към близките на загиналия мъж
Коментари Харесай

Радев: Законът за движение по пътищата трябва да се спазва особено от политиците, които трябва да са пример

Президентът Румен Радев изрази съболезнования към околните на починалия мъж при злополуката край Варна, в която взе участие и автомобил на НСО. „ Кой и по какъв начин е отговорен ще изяснят способените органи. Искам да прикани още един път, че Законът за придвижването би трябвало да се съблюдава, тъй като той е написан с кръв. Особено би трябвало да се съблюдава от политиците, които би трябвало да дават образец за съблюдаване на Закона ", сподели президентът.

„ Никога не съм казвал на моите шофьори да карат по-бързо, те са експерти и те преценят ", съобщи Радев. Той изясни, че не се меси в тяхната работа. По думите му произшествия е имало през всички години, откогато съществува НСО и то по-тежки, тъй че не намира съображение поради този случай да има промени в управлението на службата. „ Нека всички способени органи да открият действителните аргументи и тогава може да приказваме “, още веднъж съобщи Румен Радев.

Относно изключителното съвещание на Народното събрание във вторник

„ На фона на всички нелепи промени в Конституцията, които бяха осъществени, имаше доста гласове, които споделиха, че има най-малко едно позитивно нещо и това е, че Народното събрание остава да работи от самото начало и да реализира надзор върху изпълнителната власт. Видяхме, че Народното събрание нито работи, нито реализира надзор върху изпълнителната власт “, съобщи президентът.

„ Това, което за жалост най-вероятно ще се получи, е Народното събрание да бъде използван за предизборна естрада “, е мнението на Радев. 

Темата за Република Северна Македония

„ Пътят на Северна Македония към Брюксел минава през София. Надявам се политиците там да са разбрали, че предизборната акция завърши. И в случай че тяхното деструктивно говорене и държание прерасне в действителни дейности, това значи да тласнат своята страна към изолираност и да я отдалечат от Европейски Съюз, което е в ущърб на самите жители на страната и на страната “, съобщи Румен Радев.

Той чака те да схванат, че и България, и Гърция им споделят, че интернационалните контракти би трябвало да се съблюдават.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР