Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен днес ще обяви официално

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен днес ще обяви официално
Коментари Харесай

САЩ ще бъде само наблюдател в Съвета на ООН по правата на човека

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен през днешния ден ще разгласи публично завръщането на Съединени американски щати в Съвета на Организация на обединените нации по като наблюдаващ , оповестява БГНЕС. През 2018 година Съединените щати оповестиха отдръпването си от Съвета по правата на индивида /СПЧ/ на Организация на обединените нации. Представители на администрацията на някогашния президент Доналд Тръмп неведнъж подлагаха на критика СПЧ за " едностранно отношение и користолюбие " към Израел, а също по този начин се изрекоха отрицателно за това, че Венецуела, Китай и Куба са членове на Съвета.
Според организацията Блинкен и старши американски посланик в Женева ще разгласят през днешния ден, че Вашингтон ще се върне в Съвета като наблюдаващ, само че ще се стреми да стане пълновръстен член. Дипломатически източник съобщи, че актуалната администрация на Съединени американски щати има вяра, че съветът би трябвало да бъде реформиран, само че най-лесният метод за поощряване на смяната е посредством взаимоотношение и ангажираност. Според него това е „ значим конгрес за тези, които се борят против тиранията и несправедливостта по целия свят “.
 Ползва ли Северна Корея COVID-19 за репресии против правата на индивида? Ползва ли Северна Корея COVID-19 за репресии против правата на индивида?
Група от седем страни в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, плюс Япония, обявиха, че Пхенян усилва своите нарушавания на човешките права под...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР