Героинята от новия филм на Паоло Сорентино Партенопа (Parthenope), чиято

...
Героинята от новия филм на Паоло Сорентино Партенопа (Parthenope), чиято
Коментари Харесай

Филмът Партенопа на Сорентино с премиера в Кан

Героинята от новия филм на Паоло Сорентино " Партенопа " (Parthenope), чиято премиера е на кинофестивала в Кан, носи духа на Неапол, на неговите мистерии и независимост, заяви Агенция Франс Прес, цитирайки режисьора Сорентино. 

Дебютантката Челесте Дала Порта играе основната роля в драмата за израстването, прослeдяваща историята на Партенопа от раждането ѝ във водите на залива край Неапол до отдръпването ѝ като професор по антропология. 

Parthenope, el otro Nápoles de Paolo Sorrentino
— hojaderutamx (@hojaderutamexic)
Сорентино е измежду ветераните в Кан - взел участие е със седем кино лентата в конкурсната стратегия. Той има и номинация за " Оскар " за " Божията ръка " от 2021 година През 2013 година Сорентино получи премия " Оскар " за най-хубав чуждоезичен филм за " Великата хубост ". 

Неапол от време на време е именуван Партенопа по отношение на античното гръцко населено място, учредено там. То е носило името на сирена, която съгласно легендата се удавила, откакто не могла да омагьоса Одисей, а по-късно тялото ѝ било изхвърлено на брега. Според Дала Порта, която е на 26 години, филмът е не просто притча на Неапол, а на личния й живот.

" Преди да стартираме фотосите, бях към момента в безгрижната младежка фаза от живота си, а работата и кариерата на актриса бяха единствено фантазии " , сподели актрисата на конференция. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР