Държавният глава цитира изследване на Американската-търговска камара в България, според

...
Държавният глава цитира изследване на Американската-търговска камара в България, според
Коментари Харесай

Радев: Американските инвестиции в България са 5,5 млрд. лв.

Държавният глава цитира проучване на Американската-търговска камара в България, съгласно което общият размер американски вложения в страната ни е към 5,5 милиарда лева

 

" Това се показва в десетки хиляди работни места и то в динамични браншове - като промишленост, енергетика, осведомителни технологии и търговия, а също и възнаграждение, доста превишаващо междинното за страната “, добави Радев. Според него обаче двете страни могат доста повече като стратегически сътрудници.

 

" Ключовото кръстопътно състояние на страната ни, сред Азия и Европа, преориентирането на световните вериги за доставки и блокирането на северния маршрут през Русия доведоха до неимоверно увеличение на трафика през България ", сподели още Радев. По думите му със своята дейна политика България се е утвърдила като районен енергиен център, способствуващ за диверсификацията на доставките на нашите съдружници и сътрудници от района.

 

В срещата вземат участие 15 американски компании. Делегацията е водена от Ерик Стюарт – ръководител на Американо-Централноевропейската бизнес асоциация.

 

" Тесните стопански връзки и връзки могат да доведат до разцвет и за България, и за Съединени американски щати. Изключително са потребни за икономическото ни богатство ", уточни посланикът на Съединени американски щати в България Кенет Мертен по време на срещата.

 

" Колегите са тук, тъй като се интересуват от България ", сподели посланикът, като обърна внимание на младежите и техния гений. България играе основна роля във вземането на решения в Европейски Съюз, добави той.

 

" Компаниите от толкоз дълго време ме молят да се провежда посещаване в България. Очаквахме този миг отдавна. Изключително мощен човешки капацитет ", съобщи лидерът на делегацията и ръководител на Американо-Централноевропейската бизнес асоциация Ерик Стюарт.

 

ФрогНюз

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР