Държавният глава Румен Радев удостои днес на церемония в Гербовата

...
Държавният глава Румен Радев удостои днес на церемония в Гербовата
Коментари Харесай

Радев отличи проф. Екатерина Трендафилова с Почетния знак на държавния глава

Държавният глава Румен Радев удостои през днешния ден на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 изтъкнатия правист проф. Екатерина Трендафилова с Почетния знак на Президента на Република България. Отличието е за нейния важен принос за развиването на националните, европейските и правни обичаи и във връзка 16 април, Ден на Конституцията и празник на юриста и на правосъдните чиновници.

Проф. Екатерина Трендафилова е специалист в региона на наказателното право и наказателния развой, интернационалното наказателно правораздаване, филантропичното право и отбраната на правата на индивида. Дългогодишен учител е по наказателно процесуално право в Юридическия факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски”. През ноември 2020 година е преназначена за втори мандат като ръководител на Специализираните правосъдни сформира за Косово, където е определена през 2017 година От 2006 до 2015 година е арбитър в Международния углавен съд.

В словото си президентът означи професионализма и моралните качества на проф. Трендафилова. Румен Радев акцентира, че точно с помощта на тях тя е одобрен експерт с интернационално приет престиж. „ Пожелавам ви с скъпия си опит да продължите да обогатявате българската правна просвета и процедура и почтено да представлявате България “, съобщи още Румен Радев.

Проф. Екатерина Трендафилова благодари за оказаната чест. Тя посочи, че професионалният ѝ път и работата ѝ като правист се дължат на образованието, получено в България и на сътрудниците, с които е работила –всички стимулирани от една цел – да дадат своя принос за по-доброто настояще и бъдеще на страната ни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР