Решението на НС от тази седмица връща поне частично справедливостта,

...
Решението на НС от тази седмица връща поне частично справедливостта,
Коментари Харесай

Делян Добрев: Надявам се без ДПС да ни стигнат гласовете. Ако имаме 90 депутати, може да управляваме сами

" Решението на Народно събрание от тази седмица връща най-малко отчасти справедливостта, като възвръща един милиард, с цел да се обезпечи работата на хората през идващите четири години и да се разреши рекултивация и възобновяване на площите на мини " Марица Изток ", съобщи пред БНР Делян Добрев от ГЕРБ.

Подпомагането с 250 млн. лева годишно на държавните " Мини Марица-изток " с решение на Народното събрание евентуално няма да бъде утвърдено от Европейската комисия, защото ще се одобри като непозволена държавна помощ, разясниха преди този момент водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и зам.-председателят на енергийната комисия Радослав Рибарски.

" Гласуваните от Народното събрание средства като помощ на мините за рекултивация на терени няма да е задоволителна за финансовото подсилване на държавното сдружение ", уточни още Петков.

" Това не зависи от Европейска комисия. България сама може да взима такива решения. Ако не ги бяха взели, нямаше да има потребност да гласуваме ", уточни още Добрев и изясни, че " всички държавни сдружения бяха източени от Асен Василев и от " Промяната ".

" За три години имаме едвам 4% усвоени средства от Европейски Съюз ", означи още Добрев.

" Трябваше да се сме усвоили 50%. Програмният интервал е седем години. Когато България не се ръководи от ГЕРБ, а от тези дилетанти, ето това се получава.
През последните три години единственото, което направиха, е да изтеглят 20 милиарда заеми, да ги раздадат на пенсионерите и да не усвоят нищо от европейските фондове ", счита той.

" При ръководството на Политическа партия и Демократична България купуваме три пъти повече съветски петрол, а те не стопират да приказват за " Турски поток " и заобикалянето на Украйна. Това е една тяхна опорка. Шест милиарда $ са платили Политическа партия и Демократична България за съветски петрол. Пет пъти предлагах да се анулира дерогацията на съветски петрол и Денков тичаше с оставката във вътрешния джоб. Тяхната битка да продължаваме да купуваме съветски петрол не е била, с цел да се защитят потребителите, а да се запазят някакви финансови ползи ", повтори тезата си Добрев.

" Членовете на борда на НЕК по този начин са си нараснали заплатите, че за една година взимат по 70 хиляди лв. ", уточни още Добрев.

" Надявам се без Движение за права и свободи да ни стигнат гласовете. Ако на изборите хората ни поддържат по-сериозно и имаме 90 народни представители, може да управляваме сами. Имаше кабинет на ГЕРБ с 97 народни представители. " Промяната " ни ръководи с по 30-40 депутата. Единствено Конституцията и правосъдната промяна се приема с болшинство от две трети в Народно събрание. И в този момент една доста дребна част от регулаторите. Девет месеца ни заблуждаваха, че в Народно събрание трябват две трети. Всеки път когато съм ходил на среща с Пеевски, Асен Василев беше там. Пеевски ме канеше, с цел да ме пропагандират и убеждават. Те бяха непрекъснато дружно. На тези срещи не е участвал Бойко Борисов ", съобщи той.

Делян Добрев разгласи, че ще води листата на ГЕРБ в Хасково и Разград.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР