Държавните и правителствените ръководители на 27-те държави от Европейския съюз

...
Държавните и правителствените ръководители на 27-те държави от Европейския съюз
Коментари Харесай

Лидерите от ЕС обсъждат Украйна в Брюксел

Държавните и държавните ръководители на 27-те страни от Европейския съюз ще обсъдят през днешния ден ситуацията към Украйна в Брюксел.

Това ще стане на изключително съвещание, предшестващо планувана за през днешния ден среща само че Върха сред Европейски Съюз и Африканския съюз в белгийската столица.

В същото време френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан сподели в изявление за в. " Файненшъл таймс ", че е време да се актуализира " остарялата система за сигурност в Европа ".

" Докато Русия изисква непоклатимост и гаранции, у нас също съществува нужда от стабилост и гаранции ", сподели Льо Дриан.

По думите му в Европа " няма правила " за надзор на въоръженията от всички типове, в това число на ракетите, способни да носят нуклеарно оръжие, тъй като съответните контракти на работят. Според него те са " остарели и изживели времето си ".
Той уточни три стадия за превъзмогване на рецесията към Украйна: тествано изгегляне на съветските войски, обновяване на договарянията по Минските съглашения и основаване на нова рамка на Европейската сигурност. Москва и Киев имат " политическата воля за решение на тази обстановка ", сподели още Льо Дриан.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР