Държавен фонд “Земеделие“ публикува онлайн анкета, за да проучи какви

...
Държавен фонд “Земеделие“ публикува онлайн анкета, за да проучи какви
Коментари Харесай

ДФЗ пита фермерите сблъсквали ли са се с корупция



Държавен фонд “Земеделие “ разгласява онлайн анкета, с цел да изследва какви са настройките и удовлетвореността на земеделските производители, кандидатствали за европейско финансиране през сегашния програмен интервал. Анкетата се състои от 15 въпроса, а в анонимните си отговори  фермерите могат да посочат дали са се сблъсквали с корупционни практики измежду чиновниците на фонда.

В края на този програмен интервал и на прага на новия, когато европейските пари за земеделие ще се разпределят по различен метод, само че от същата разплащателна организация, администрацията пита фермерите удовлетворени ли са от отношението на чиновниците във фонд " Земеделие " и елементарно ли са намирали информация за програмата за селските региони и за опциите за кандидатстване за дотации. 

Чрез отговорите си земеделците могат да оценят качеството и количеството потребна информация, получавана от уеб страницата на институцията, както и изискванията за подаване на заявки по електронен път. 

Авторите на анкетата питат още, дали се е налагало стопаните да звънят на горещите телефони във фонд " Земеделие " и дали при пораждане на проблем са получавали съответна помощ от специалистите. Фермерите могат да опишат дали са подавали сигнали за корупция измежду служителите, дали виждат усъвършенстване в работата им през последните 6 месеца, както и да дадат рекомендации за усъвършенстване активността на фонда. 

Анкетата еи попълването й лишава няколко минути.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР