Държавата се заема с обезопасяването на турския кораб, заседнал край

...
Държавата се заема с обезопасяването на турския кораб, заседнал край
Коментари Харесай

Държавата се заема с блокирания края Камен бряг кораб

Държавата се заема с обезопасяването на турския транспортен съд, затънал край Камен бряг. Министърът на превоза Христо Алексиев разпореди на способените държавни звена да стартират незабавното освобождение на плавателния съд.

Заповедта влиза в действие от през днешния ден и планува безвредно разтоварване на товара, извеждане на кораба от плитчините на местността Яйлата и след това задържане на плавателния съд и товара до цялостно възобновяване на направените от страната разноски при интервенцията, се показва в известие на МТИТС.

На мястото на случая е командирован изпълнителният шеф на ИА " Морска администрация " кап. Живко Петров за съгласуване и управление на предприеманите дейности. Впоследствие страната ще си изиска разноските от корабособственика.

По-рано денем морската повреда стана мотив и за нападки от някогашната към служебната власт. От ГЕРБ настояха държавното управление да даде цялостна информация.

Все още за управляващите не е ясно дали има теч на транспортираните от кораба азотни торове- чакат се резултатите от пробите на самостоятелния водолаз, който твърди, че разлив има, както и от пробите на Басейновата дирекция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР