Държавата се намира в кризисна ситуация и кризите са в

...
Държавата се намира в кризисна ситуация и кризите са в
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Държавата е в кризисна ситуация. Газпром май пак е опция

Държавата се намира в спешна обстановка и рецесиите са в съвсем всяка сфера на публичния живот. Това съобщи пред " Още от деня " по Българска национална телевизия служебният министър председател Гълъб Донев.

Твърдението за въвеждане на изключително състояние, появило се в общественото пространство е меко казано несериозно, сподели той.

Въпреки че видях, че и автобиографиите на министрите, профилът на това служебно държавно управление клони към боен щаб. Може би имат поради и моето първо висше обучение във Военновъздушното учебно заведение. Нямаме такива планове.

Ще търсим всички благоприятни условия за доставки на газ от сигурни източници, налична цена, по този начин, че да не вършим търгове седмица за седмица, сподели Гълъб Донев и посочи, че това ще става и през Гърция и през Турция.

Проблемът с доставките на газ е доста значителен и ще търсим вероятни източници за цялостна диверсификация на доставките на газ. по думите му танкерите не са сигурни доставки.

Проблемът с доставките на газ е доста значителен, съобщи министър председателят. Ще търсим всички сигурни благоприятни условия за доставки на газ към България, в това число през Гърция и Турция, и страни, които не се загатват в мненията предходното държавно управление

" Ние сме отворени и ще осигурим доставките на България от сигурни източници, на налична цена, тъй че да не вършим търгове от ден за ден ".

Донев съобщи, че доста неща не са свършени от предното държавно управление по отоншение на интеронектора с Гърция:

" Това, което имаме като разбор и доклад на " Булгаргаз, е че са обезпечени доставките на газ до август. Това, което се приказва, че интерконекторът с Гърция ще бъде подготвен, тъй като той ни подсигурява доставката на азерския газ. Има доста неща, които би трябвало да бъдат осъществени, които за тези 7 месеца не са били завършени - нямаме акт 15, да не приказваме за акт 16. приказва се за анулация на надзорния съвет за интерконектора - тази анулация е по отношение на това, че са позволени неточности в имената на надзорния съвет. Отменя се, с цел да бъдат вярно написани имената ".

Компенсациите за тока бизнеса са заложени в актуализацията на бюджета, само че единствено до края на септември. За тази отплата вземат участие само държавните сдружения, посочи Донев.

" Ще се опитаме да намерим решение на този проблем. Трябва да създадем по този начин, че всички огромни енергийни потребители да ползват енергоспестяващи принадлежности, с цел да снижим още опвече ползване на ел. сила. С механизма, който е признат сега споделяме " изразходвайте колкото желаете, ние ще ви платим разликата от 250 лева нагоре. "

В първото си телевизионно изявление, откакто встъпи в служба, служебният министър председател ще разяснява главните цели на държавното управление, провокациите и наследството от предходното държавно управление и парламент, стъпките и възможните решения за излизане от енергийната рецесия, както и подготовката за осъществяване на предварителни парламентарни избори на 2 октомври.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР