Държавата да предвиди механизъм за безлихвено финансиране на общините, за

...
Държавата да предвиди механизъм за безлихвено финансиране на общините, за
Коментари Харесай

КНСБ поиска безлихвено финансиране на общините

Държавата да планува механизъм за безлихвено финансиране на общините, с цел да завършат годината без дефицити. Това ще изиска от министъра на финансите Кирил Ананиев водачът на КНСБ Пламен Димитров, съобщи Българското национално радио.

Преди среща с актива на синдиката в Бургас той посочи, че формулата, по която ще се дофинансират общините, би трябвало да бъде заложена в актуализацията на републиканския бюджет.

15 милиона лв. е дефицитът на община Бургас, стана ясно след среща на Пламен Димитров с кмета Димитър Николов. Причината е в спадът на данъчните доходи.

" Повечето общини имат образувани дефицити. Другата седмица ще диря среща с Ананиев, с общ документ да се предложи по-конкретна формула, както би трябвало и финансисти да я видят по какъв начин тъкмо наподобява. Най-общо казано явно става дума, може би, за няколкостотин милиона за цялата България, цялата локална власт, която би трябвало да бъде краткотрайно подкрепена и да бъде върнат този заем, безлихвен, до края на идната година ", сподели Пламен Димитров.

20% нарастване на заплатите на общинските администрации, а 10% за чиновниците в общинските отдели за обществени действия е планувано за идната година. Относно решението на Екологичен потенциал вместо с 55, с 60 % да бъдат понижени равнищата на нездравословните излъчвания по Зелената договорка, Пламен Димитров съобщи:

„ Ние ще желаеме, незабавно откакто се върнат всички български евродепутати, да се изправят в Стара Загора пред енергийната общественост и да обяснят по какъв начин тъкмо ще осъществим 60%, които са дали своят вот и какво значи това за локалните работни места “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР