Дълго тиражирано обяснение се оказа некоректноКогато става въпрос за ежедневните

...
Дълго тиражирано обяснение се оказа некоректноКогато става въпрос за ежедневните
Коментари Харесай

Какво означават цветните квадратчета върху тубичката с паста за зъби?

Дълго тиражирано пояснение се оказа неточно

Когато става въпрос за ежедневните артикули, има доста неща, които не знаем.

Например, какви са неравностите по черупката на яйцата?

Или може би сте се чудили какво значат цифрите на баркода? Има пояснение за всеки любопитен подробност, колкото и дребен да е, написа.

А какво ще кажете за цветните блокчета в края на тубата с паста за зъби? Има причина тези квадрати да съществуват. И не, това не е обвързвано със съставките.

В ерата на интернет има доста дезинформация. Необходими са единствено секунди, с цел да може някой да показа концепция и по този начин се стига до някои от тези странни продуктови легенди. Почти невероятно е да повярвате, че всичко, което виждате, би трябвало да е крещящата истина.

Много хора имат вяра, че цветните блокове значат типовете съставки във всяка тубапаста за зъби. Също по този начин това важи и за цветните кръгове върху опаковките на храните.

Смята се, че зелените знаци значат, че са употребявани единствено естествени съставки, до момента в който синьото е примес от естествени съставки и лекарства. Също по този начин се смята, че алените знаци значат композиция от естествени и химически съставки, до момента в който черните - че са употребявани единствено химически съставки. Всъщност, тази информация въобще не е вярна.

Ето същинското пояснение

Истината не е чак толкоз крещяща, само че въпреки всичко е забавна информация. Според Colgate, квадратите оказват помощ при производството на тубите с паста за зъби, като споделят на светлинните датчици къде е краят на тубата, тъй че да може да бъде отрязана и запечатана вярно.

Ето и едно по-дълго и комплицирано пояснение, споделено в:

"Този маркер служи за вярно конфигуриране на печатната машина. След това служи за тъкмо нарязване на рулото напечатан ламинат. И най-после служи за още нещо: тубопълначната машина цялостни авансово напечатани туби, които идват в козметичната компания с отворено дъно и завинтени капачки, опаковани в кашони.

Всяка туба попада в цилиндричен държач с капачката надолу, от горната страна през отвореното дъно влиза пълначната игла и откакто последната излезе от тубата, държачът се завърта до момента в който този маркер попадне пред една фотоклетка, която стопира въртенето. По този метод цялостната туба се ориентира вярно по отношение на затварящите щипки по този начин, че лицето на дизайна да бъде постоянно начело. Без такова насочване надписите на всички туби ще гледат на разнообразни страни. "

Е, не е толкоз вълнуващо като скришен код, само че истината е добре да се знае.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР